ByButeo startar enerigskola – kursgård är hittad

Bildresultat för reiki energy

Det är många bollar i luften och det är mycket som händer just nu kring ByButeo.  Även om det är mycket och ivrigt, så är känslan så himla lugn och fin. Det är som att jag bara vet hur det är och att det är så här det ska vara. Det jag själv tycker är riktigt kul är att många av er som skriver till mig länge har frågat efter min utbildning och även om jag har flera på lager redan har det varit något annat ni sökt. 

ENERGISKOLA

Och häromdagen var jag och besökte den sjunde kursgården i ordningen för ByButeos energiskola. Det har varit många bra saker med varenda en av dem övriga, men det har alltid varit något som inte stämt. Denna gång hände det något. För det första var det någon som lade idén på mig som jag inte riktigt har koll på vem eller vad. För det andra svarade VD’n väldigt fort och bad om att få veta vad Reiki är och bad om ett möte. Och vet du vad. VD’n, som heter Jonas, bad mig komma till 9.30 – så kör vi en meditation till att börja med. Kunde det bli bättre.

Låt mig få berätta om mötet, för du kommer, om du bestämmer dig för att gå utbildningen, bara älska kursgården.

VÅRDNÄS KURSGÅRD

Jag hade lite ont i magen när jag åkte mina mil till denna kursgård. Det är ju ändå en kursgård som grundar sig i och ägs av Svenska Kyrkan. Inte för att jag har något emot det, men det kan ändå bli en krock i vad jag sysslar med och jobbar för. MEN. Döm till min förvåning när Jonas och prästen Mirjam möter upp mig och den där känslan uppstår, vi-har-något-gemensamt-och-vi-tycker-om-det-känslan dök upp. Vi mediterade och därefter satte sig Jonas och jag i 20 minuter och landade in i stunden. Många getingar flög omkring oss och jag kände mig ändå väldigt lugn, frågade vad de ville och det svar som kom landade i “var bara lugn” Nedanför balkongen vi satt på låg en stor sjö med några kanoter längs med bryggan. Allt var så fridfullt. Relaterad bild

Vi skrattade snabbt Jonas och jag och när Mirjam klev ut på balkongen visste jag inte att hon var präst. Det framkom senare under samtalet. Hon berättade att hon läst på om mig och om Reiki. Det skrämde mig inte så som det brukar göra när människor läser om mig. Det kändes däremot tryckt när hon frågar om jag kan berätta vad Reiki är för mig. Jag beskriver att det handlar om något så väldigt enkelt som beröring. Vi överför värme och för mig handlar det om att lära mig och expandera min medvetenhet och därmed lära andra att använda sin medvetenhet. För mig handlar Reiki om sökandet efter fred, men vi börjar med att hitta vår egen inre frid och fred. Jag såg hur Mirjam och Jonas log.

De beskrev sen sin resa, varför de landat på en kursgård utanför Linköping och vad som hänt sedan de klev in på Vårdnäs 2014. De beskrev hur de såg på Gud och kraften. Hur de hade blivit ifrågasatta när de plockade in meditation och yoga i verksamheten. Hur de har jobbat med att leva som de lär utifrån kärlek. Jag nickade igenkännande och kunde känna igen mig en hel del på min egen utvecklingsresa i kursgården. Vi hade ett fint samtal och jag berättade om upplägget för ByButeos Energiskola. De gillade den. De förstod att det handlade om det som är autentiskt ledarskap för att kunna leva och lära ut livskraften. Jag frågade om de frågade ut alla sina kursgäster så som de gjorde med mig, tänkte att Saab som bygger flygplan som bär vapen kanske borde ifrågasättas mer än ByButeo. De skrattade, men blev snabba väldigt ansvarsfulla. Rebecka, vi vill kunna backa upp dig och oss när vi blir ifrågasatta. Detta koncept du vill genomföra är något nytt, det är något gott och det kommer bli ifrågasatt. Det är bra, men vi vill stå bakom dig.

DÄR. När Mirjam säger dessa ord och Jonas nickar medhållande bestämde jag mig. Här ska vi vara, Vårdnäs Kursgård – de vill erbjuda och hjälpa oss med meditationer, yogastunder, de kommer hjälpa oss så vi kan landa i en ekonomi som är hållbar, de driver sin verksamhet väldigt miljövänligt för att hjälpa Moder Jord och de kommer kunna möta upp oss med en mat som hjälper våra kroppar utifrån det vi önskar. Jag tror på denna kombination. Hoppas du är riktigt sugen på att utbilda dig inom mental träning, energi och Reiki för att hjälpa dig själv och framför allt kunna arbeta med Reiki i behandlingar eller som kompletterar ditt nuvarande yrke.

ENERGIKURSEN

Vi startar igång i höst, vecka 43 närmare bestämt. Vi kör igång när vi har 8 bokade platser och vi stänger anmälan när vi är 16 personer. Och vi tar examen vecka 10 så som det ser ut idag. Vi kommer tränas i mentala verktyg, i coachande förhållningssätt, enerigcenter, och vi kommer förstå skillnaden på olika energier och allt utgår ifrån Reiki, livsenergin. Du lär dig hur du genomför behandlingar och du kommer få kunskap i positionerna vi använder. Du lär dig hur du inte känner dig dränerad i en behandling och du tränar din medvetenhet utifrån de sex Bildresultat för reiki energyframgångsfaktorerna som forskningen använder. Men vi tar det ett steg till, vi kopplar även här på Reiki. Du kommer ha hemuppgifter och du kommer få komplettera din kunskap på distans mellan våra veckor.

REIKI

Reiki är den energi som har stor, om inte störst spridning på jorden just nu. Över en miljon människor räknar man med som använder Reiki medvetet. Det enda land jag inte hör så mycket om Reiki i är Afrika, men det kan bli ändring på det inom kort. Fråga inte varför, jag bara känner det på mig *ler varmt*

Det vi vet är att vi alla, världen över har en ska gemensamt. “Händer på och vi ger Reiki – händer av och vi slutar ge Reiki” Reiki är väldigt okomplicerat, de som gör det komplicerat är vi som ska utöva den. Vi är nämligen bara budbärare med ett stor ansvar och ett väldigt litet ego. Den uppgiften tar aldrig slut att träna på.

VARFÖR ENERGISKOLA

För snart fyra år sedan, december 2014 kom en vision. Stor som bara den. Jag slog ifrån mig den och började bara gå. Mina inkännande högre vibrerande vänner vägledde mig in mot energi och Reiki, vilket känns väldigt naturligt utifrån att jag är elitidrottscoach och mental tränare i grund och botten. I den världen, mentala världen, tränar vi väldigt mycket på medvetenhet nämligen, vilket vi gör med Reikin också. Jag trodde aldrig att jag skulle starta en skola, de flesta som lär ut Reiki gör ju det på en helg. Men det är något med det material jag jobbat och jobbar fram och när Solkarina gav mig initieringarna var det som att jag bara visste, jag bara inte visste hur utan får lita på Universum och det högre syftes lösningar helt enkelt. Det faller på plats när det ska. Och häromdagen blev jag väldigt varse om det. Så nu börjar kursmaterialet ta en fin form. Jag har precis skickat ut en beställning till Universum, kalla det bön om du vill att få hitta de där mapparna och böckerna du ska få när du går kursen. Jag vill att de ska ligga nära Moder Jord och precis som Reiki så ska vårt material inte skada någon.

Så detta handlar om att vi, du och jag ska kicka igång våra mindset och använda kraften till det som skapar en medvetenhet hos fler. Jag ska tydligen göra det genom att utbilda, kanske dig, i en 6 månaders rolig, tuff och medveten utbildning genom energier och vi använder Reikin.

Är du nyfiken på mer så hör du självklart av dig! I dagsläget har 8 personer skrivit upp sig på intresse-listan. Vill du vara med där maila mig på Rebecka(at)bybuteo.se eller skicka ett meddelande på ByButeo på Facebook – ser farm mot att få diplomera den första klassen som lär sig Reiki. Har jag glömt något eller du har egen erfarenhet av vad du saknar på utbildningar – skriv, skriv, skriv!

Stor varm kram och kom ihåg:

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

4 thoughts to “ByButeo startar enerigskola – kursgård är hittad”

 1. Det är ju bara så självklart att det är där du ska vara. Jag vet, det blir bra. Nej, det blir mer än bra. Jag känner genom att läsa ditt inlägg bara ett såklart!
  Puss

  1. Tusen tack Sanna. Du känner miljön bättre än jag gör och dina ord gör mig så glad. Du känner ju mig och har gått en hel del av mina utbildningar – så tusen tack. Vi får lösa så du har möjlighet att träna Reiki under hösten du med =)

   Stor varm kram
   Rebecka <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *