7 tips för bättre förhållande och relation

Bildresultat för kärlek

Oavsett hur länge du har varit tillsammans, finns det några enkla, grundläggande regler på vägen. Att sätta dem i praktiken är inte alltid lätt, men det är avgörande om du vill utveckla ditt förhållande, dig själv och din partner. Att jag skulle blogga om förhållande trodde jag aldrig, men det senaste året har så många frågor kommit till mig gällande förhållande. Frågor om jag ska stanna kvar eller gå eller när är det dags att gå och vad ska jag göra innan jag bestämmer mig.  utan utifrån vad finns det att göra för att bidra till att förhållandet blir starkare. Vi kan själva faktiskt underhålla det roliga, förtroendet och kärlek – allt för att det ska bli bättre än någonsin.

 Att skriva om detta nu, inför kommande semestrar är kanske galet. Många höjer ju förväntan på varandra och det är inte det jag vill bidra till med detta inlägg. Jag vill tror att jag skriver dessa tips idag utifrån att många missar att se vad vi ska göra för att ha fina relationer. Många av oss vill prata och tänka. Jag vill tipsa om att leka och känna. Ta relationen på allvar, men var mindre allvarsam.
Så låt oss titta på tipsen.

1. Var sången du gillar

Frustration och vardaglig irritation kan dämpa gnistan i vilken relation som helst. I en passionerad och fysisk relation kan mer frustration och vardagliga irritationer hjälpa elden att sluta brinna. Du kanske inte märker det direkt, men över tid kommer du märka att det är mer kol än lågor om du inte gör något innan kolen börjar komma. Och tro mig, att göra dessa sker bör vara din högsta prioritet om du vill bli gammal med din partner. 

Hjärnan kräver upp till 20 lätta uttalande för att uppväga skadan som utgörs av en tung. Så ge din partner komplimanger oavsett om det gäller nya skor, skjorta, plockat undan, handlat, ger en kopp kaffe i omtänksamhet. Tack hjälpen. Ring för att snabbt säga “jag tänker på dig” fixa en fika därhemma helt oväntat. OBS! Var säker på att dina komplimanger och handlingar känns äkta. Får du komplimanger är ett tips att tacka hjärtligt och var specifik med vad du tackar för. Le och skapa ögonkontakt-

När du lagt undan frustrationen, irritation och använder detta tillvägagångssätt kommer du att inse att du, förutom att du får veta hur du trycker på din partners heta knappar, också får veta hur du trycker på hans eller hennes glädjeknappar också. Det betyder inte alltid att det leder till sex, men det var ju någonstans så där allting började mellan er en gång i tiden. Och tro mig, det kommer inte dröja länge innan du uppskattar att det alltid är rätt tid för små kärlekshandlingar, som att dela en fin kyss innan du somnar för kvällen. Var sången du gillar och var sången du vet att din partner gillar. 

Bildresultat för kramar

2. Känn på varandra 

Det är bevisat att vi människor mår bra av att kramas.  Beröring hjälper till att öka endorfiner som får oss att må bra. Inte bara den som tar emot beröringen utan även för den som ger.  Så våga håll handen när din går i affären eller i andra sammanhang. Klappa på kinden när du vaknar på morgonen eller lägger dig på kvällen.  Återuppliva det där sättet ni rörde varandra när ni var nyförälskade. Varför inte en kyss bakom öronen eller dra din hand genom hens hår? Att lägga tid på denna typ av beröring hjälper dig att bygga ett slott av kärlek. Det är viktigt, för ett par som bildar ett A-lag på detta sätt kan vinna många, om inte alla matcher. 

Hur bygger du upp detta band? Först, bestäm dig för att du vill stödja din partner. Ta hans eller hennes sida när det är möjligt om det uppstår problem i omvärlden. Det räcker att bara ta ställning, du behöver inte förklara eller försvara ditt beslut om vem du står upp för eller med. Slösa inte din energi utan bara bestäm dig att din partner är din partner.

Gör ett åtagande och spendera upp till 30 minuter om dagen med att prata med varandra om vardagliga planer, mål och, ja, drömmar.Det här är ni bygger vänskap. Studier visar att par som visar vänskap och jobbar på den kommer varandra närmare och skapar även mer sex. Och även om ni bygger vänskap dagligen, kom ihåg att skapa tid för intimitet. Även om du måste logga in och skapa tid in din kalender för det. Görviktigt för er som har barn eller fokuserar på karriär. 

3. Skäm inte bort din partner med fel

Det kanske bara är att erkänna att jag många gånger känt mig frestad och har skyllt på min man när jag känt mig arg, besviken, uttråkad, sviken eller stressad. Pratar vi om vår relation i mitten av 2010-talet så var vi experter på att skämma bort varandra med vad den andre gjorde fel. Jag insåg på min resa att försöka korrigera och förbättra min älskade man genom att berömma honom med det som var fel, var en del av problemet. Jag hjälpte ju till att skapa en defensiv och tung miljö, för båda. Vi fick ingen förändring eller förbättring av dom resultaten och konsekvensen var att ingen tog ansvar och båda var olyckliga.

Att göra din partner till den dåliga, innebär att du ignorerar 90 procent av honom eller henne som är bra. När jag insåg detta och när min man landade i samma utgångspunkt, hände de stora förändringarna som gav oss tillbaka de önskade resultaten, passionen och kreativiteten. Det hände såklart en hel del massa annat och vad jag försöker säga är att för mig var den enda och sanna lösningen: Ändra mig själv. Så när du tar itu med dina egna brister, sorger, din egen ilska eller skuldkänsla och söker det bästa i din följeslagare, händer magi. Det optimistiska i dig ökar och så även i din partner. Din partner känner sig, precis som du uppskattad och inte jagad eller nertryckt. När du som partner visar det du känner utifrån dig själv gällande att få uppskattning, känner du dig båda motiverad att förändras på sätt som leder till ännu mer glädje. 

Bildresultat för slappna av

4. Förbättra ditt förhållande genom att koppla av

När de klassiska parexperterna ger sina tips till singlar som söker en perfekt match säger de:  var “the one” för att locka ditt “the one” Jag vill säga att detta gäller även för ett långsiktigt förhållande. Ju lyckligare du känner dig, desto gladare blir ditt förhållande, och desto lättare blir det att hantera konflikter. När jag såg över mina rutiner innebar detta att jag behövde ca 60 minuter på morgonen där jag fick rå mig själv för att känna mig lugn. Om jag yogar, läser, skriver, mediterar, joggar eller vad jag än gör på morgonen är min ensak. Behöver inte rapportera till någon. Det hjälpte mig att slappna av. Min grundspänning är idag starkare än någonsin, och känslorna som kommer kan inte låta bli att leda mig till lyckligare och rikare stunder tillsammans. Det sker över tid. Jag behöver inte driva på, jag bara är.

Så ju lugnare vi är och blir så har vi båda också fått erkänna att utseendet spelar roll. Tiden att piffa upp mitt utseende spelar roll inte bara för min man utan också för mig. Så idag kammar vi till varandra för vår egen skull, men också för varandra. Jag ska erkänna att ibland tappade jag bort vikten av att jag känner mig vacker och får den där extra glimten i ögat. Jag glömde att det får mig att få en gnista från min man. Dig vet jag bättre, så prova att borsta tänderna och släng på dig en fin mantel. Det händer något hos er båda.  

5. Kämpa rättvist

Konflikter är en normal, även hälsosam och det är en del av varje relation. Oavsett om det är vän, familj eller partner. Vad som är viktigt, oavsett är hur du hanterar det. Inte den andra.I en studie från Florida University hade de tittat på par som varit tillsammans länge, över 7 år för att se hur de löste gemensam problem. Det visade sig att de hade lösningfsfokuseringen som en nyckelfaktor, över 70 procent av de nöjda paren hade lösningsfokus istället för vem-har-rätt-och-vem-har-fel-fokus i sina konflikthanteringar. Så med bra verktyg och lätt attityd blir konflikten en ingång till en djupare intimitet – och det ger di chansen att ses och älskas för vem du verkligen är.

I en konflikt behöver vi först, rensa bort kritik, konfrontation och fientlighet. De ingångarna är som att lägga gasol på en eld. Och på University of California följde forskare 79 par i mer än ett decennium och de fann att par som hade kämpade som en stark attityd och hade lätt för att gå till attack eller vara på defensiven resulterade i tidiga skilssmässor. Lyckliga par, å andra sidan, undvek att sätta ord på kritiska tankar, höll diskussionerna och konflikterna borta från att eskalera och de använd sällan om än aldrig ord som “aldrig” och “alltid”. Min resa har visat mig att en konflikt som börjar som en kamp då försöker vi idag att ändra ämnet, injicera mild humor, skapa empati eller visa varandra extra uppskattning. Om det är för sent, gå bort från situationen, svalka dig, ring någon som sätter dig i ett annat mood, stämning eller inställning. Det går att träna på och det går att ta med sig in i alla relationer.

Bildresultat för kärlek

6. Välj rätt tid att argumentera

Detta vet du så väl. Det finns en rad med fina citat som; välj dina fighter och det är precis en av tipsen som kan vara början till att förbättra relationen. Börja aldrig potentiellt tuffa samtal om du inte är i välvilja och välmående. Skuld och trötthet kan släppa lös otäcka kommentarer och mörka tankar som ger konsekvenser du inte vill ha. Försök aldrig att hantera allvarliga frågor om ditt fokus ligger någon annanstans än på välvilja, välmående och lösning. Stäng av TV: n, telefonen, datorn, koppla ur från jobbet. Om du är distraherad berätta det och se om ni kan  välj en annan gång för att prata. Du kan inte lösa konflikter när du är inställd på mood som inte löser utan som skapar konflikt. En bra fråga jag brukar ställa till mig själv är: vill du vinna eller vill du vara lycklig. Beroende på hur jag svarar så vet jag hur jag ska agera för att få de resultat jag vill ha, inklusive vilka känslor jag vill leva mer i. 

7. Lär dig att lyssna

Nu kommer det enklaste och kraftfullaste steget du kan ta för att hålla ett förhållande stabilt. Gäller också över gränser med alla dina relationer. Du kommer känna igen det.Tala mindre och lyssna mer.Skuld, förolämpningar, kritik och mobbning ger alltid ett dåligt slut, eller kan bli ett levande helvete. När pratet blir kämpande, avbryta inte, erbjuda inte en lösning eller försvara inte dig själv för tidigt.

När känslan är i fråga måste de höras. Så milda, omformulera eller ge en mjuk “um-hum” för att visa att du hedrar känslorna bakom orden. Ibland, är det allt vi verkligen behöver göra för att känna sig närmare någon. Att ge mer uppmärksam på vad det det är som de vi möter faktiskt säger. För vem vill inte bli förstådd utan filter, utan värderingar på värderingar eller med en kärleksfull attityd och inställning?

Att jag skriver dessa rader idag, på midsommarafton säger kanske mer om min gåva till dig från mig. Jag kommer själv ihåg midsommar 2014 när jag insåg mina begränsningar och var jag var i många olika relationer. Men jag visste inte hur jag skulle ta mig vidare, till nästa steg. Jag vet att jag satt i Nora med mina underbara vänner och min fantastiska man och kände massor, men kunde inte få orden och verktygen. Vet att jag den natten satt och skrev, läste och skrev till mig själv vad jag ville få hjälp med. Och tro mig, hjälpen kom, men den kom inte paketerad så som jag förväntade mig. Den kom på ett helt annat sätt.

Så min vägledning blir – sätt dig och skriv eller spela in. Läs eller lyssna på det du säger till dig själv och berättar för universum. Lägg dit den känsla du vill ha, titta på den du känner idag. Bestäm vilken du ska träna på för att få mer av och våga byt beteenden för att vara i den energi som är din. Resten kommer. Av någon anledning litar jag på att allt är som det ska. Relaterad bild

Stor varm kram och njut av din dag – du är fantastisk! ByButeo hjälper dig att flyga medvetet, klarsynt och harmoniskt.

Och jag vill önska dig en riktigt glad midsommar!

Kram
Rebecka

PS. Är på Tarotguiderna 23/6 lördag 17-19 och 22-00 och 24/4 söndag 17-18 Varmt välkommen att ställa dina frågor, funderingar eller bara lägga din tanke med änglarna och Universum. Och jag har några tider kvar i sommar för dig som vill boka reikibehandling. Du kan också passa på att boka till hösten, så vet du att du har behandlingen väntandes på dig <3

 

2 thoughts to “7 tips för bättre förhållande och relation”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *