4 frågor för att känna igen ditt högre syfte

Hur lever du ett liv med syfte? Idag pratas det mer om högre syfte än jag tidigare upplevt. I affärsvärlden pratas det om nudgeing, som innebär att dina beslut grundar sig i ett högre syfte. I cochvärlden har det länge pratats om att hitta ditt varför. För att inte tala om alla översvämmande bilder på sociala medier om hur människorna där utanför vår egen värld gör något fantastiskt med sitt liv och äntligen lever sitt högre syfte eller sin döm.

Men om nu många eller alla, nu vill leva ett liv med ett högre syfte, vad betyder det då? Eller ännu viktigare, vad betyder ditt liv med ett högre syfte, för dig? Alla dessa härliga berättelser från alla oss som lever liv i frihet. Nystartade företag, de som reser världen runt och de som kan leva som bloggare eller vloggare. Hmmm. Det är bara att erkänna, jo, jag vill också vare en del av den våg som gör skillnad och som kan leva ett liv i ett större sammanhang och mening. Livet i frihet och möjligheten att attrahera det jag vill.

Varför tro att du bara har ett stort syfte?

Många jag möter fastnar här, lever kvar i en 3-dimensionell syn på att det bara går att ha ett syfte, en uppgift vi ska göra här på jorden. På min resa har jag förstått annat. Eftersom du och jag är rätt komplexa, väl sammansatta varelser och vi alla har ett liv med kurvor och som  slingrar sig som en vackra flod. Livet breddar sig och kan bli kraftfullt. Tempon kan variera allt eftersom och strömmar kan variera på resan mot det stora vida havet. Längs vägen kan vi möta vattenfall och vi kan uppleva att vattnet går långsamt som en glaciär, nästan vindstilla. Och miljön kan vara så vacker när vi ser träd som växer vackert och hänger över flodkanten. 

Så varje löv, sten, varelses och rörelse som din flod samlar på sig längs resan är fylld med lärdom, visdom, helande, missbruk, hjärtesorg, jobb, nära och kära som alla varje gång gett dig ett syfte för just den perioden. Jag insåg aldrig bara vikten av att bara vara där jag var. Eller var det det jag gjorde, men jag sökte efter något mer, en grund att stå på?

När jag funderar på meningen med mitt liv är jag säker på att jag aldrig kunnat upptäckt mitt sanna öde genom att bara tänka på det. Jag måste leva det, genom hjärtat, känna. Jag kallar det utöka eller expandera mitt medvetande genom att göra. Det är egentligen i grund och botten vad mental träning handlar om. 

Bildresultat för högre syfte

Varje sten bäddar en väg och varje steg bär oss framåt, allt för att bygga vägen.

Om du som jag känt längtan att göra något annorlunda med ditt liv och du har läst att det är bara att våga, men du ändå inte riktigt får till det. Du tjatar på attraktionsalgen om vad du vill ha och vad du vill göra, men det änder inget. Du blir lite sur och kanske lite frustrerad över att den där lagen inte funkar. Men för att få det du vill ha behöver du låta ditt hjärta leda dig. För jag tror att när vi många gånger säger vad vi vill, så är det någon känsla som blockerar dig som skapar ett motstånd. När känslan eller hjärtat inte är i tillit till det du önskar utan det ligger mer i ett ego-perspektiv eller inbäddat i en rädsla och oro kommer attraktionslagen inte hjälpa dig i det tankarna säger. Det är ditt hjärta som kommer att vägleda dig för att vara förändringen. Och bara det att det ska till en förändring kan skrämma den mest vältränade. 

Grunden för dina önskningar

Låt oss tala om tre tydliga områden som ditt hjärtans önskemål står på. Dessa hinkar eller ben fångar och är grunden för ditt helande, din kreativitet och din andlighet. Att bli medveten om dessa perspektiv och ta en sak i taget kan kräva diciplin, tålamod, respekt och framför allt en önskan av att börja i små steg. Låt oss titta på vad ditt hjärta och dina känslor säger att du ska börja. 

Vad är det ditt hjärta säger att du ska göra först, här och just nu? Behöver du läkning? Behöver du skapa? Eller behöver du en andlig övning för att få mer lugn, ro, harmoni och/eller balans i ditt liv?

Vi säger ofta lyssna på ditt hjärta, det vet. Och det är exakt det jag verkligen vill. Inte lyssna på magen, inte hjärnan, utan bara vara stilla och lyssna, känna och låta det du känner från hjärtat styra tanken. Inte tvärtom. Ofta har jag märkt att det är min kropp som talar till mig i dessa lägen. Att göra det som kroppen ber om är ett gott steg att börja med för att här och nu, uppfylla det ändamål du har blivit kallad att göra just nu i ditt liv.

Men jag vill ge dig fyra av mina egna favoritfrågor som jag ställer mig själv regelbundet. Alltså när jag gått ett varv genom livshjulet och även mina energicenter. Det kan ta tid och tid har jag hur mycket som helst. 84 600 sekunder varje dag! Jag gör lite varje dag, men dessa frågor har en särskild bok hos mig, där svarar jag och kan titta på svaren varje vecka. Jättefint och ger också en möjlighet att reflektera och fundera på var jag vill och behöver göra mina korrigeringar för att verka mot högre syften utifrån nuet. 

4 viktiga frågor

1. Vad gör jag när jag känner mig mest vacker?

På min resa har jag upplever att jag känner mig vacker när jag känner ljus och är i ett flöde i varje ögonblick. När jag är i passionen och tid och rum försvinner. Jag kan sitta och titta på regnet, gå ut hundarna, vara bland vänner, skriva, jag kan laga mat eller gå å hämta rabarber hos en vän. Ibland känner jag mig väldigt vacker när jag står och viker tvätt när hela huset är tyst en tidig lördag morgon. Stunderna jag mår bra i din egen kropp och är med mig själv. Det är inget materiellt lugn utan bara en känsla av att jag är vacker. 

Vad gör du när du känner dig vacker? Hitta känslan och uppmärksamma den. Det känns som du ansluter till något. Jag tror du vet vad jag menar för känsla. 

2. Vad tror jag på, som nästan ingen tycks bry sig om?Bildresultat för högre syfte

Många jagar eller vill bli accepterade av andra människor. Är jakten något som får dig att känna lycka fortsätt. Är det en jakt som får dig att känna mer jakt eller kanske till och med en tom känsla, sluta. Byt. För att jaga det du tror på ska inte vara tungt, eller negativt. Det kan vara så att du inser att din väg egentligen inte är din väg.
Jag tränade en person i mental träning för en 8-10 år sen. Han var en grym talang i sin sport och hade verkligen framtiden för sig. Var med i juniorlandslaget och tävlade på internationell nivå i sin ringa ålder. Trots sina fina resultat var han inte riktigt lycklig, kände sig sällan glad mellan träningar eller tävlingar, utan ville alltid putsa på prestationer för att nå bättre resultat. Det var enorm obalans i fokus. När vi började träna på den mentala superkraften känna kunde han inte riktig urskilja om förväntningarna, drömmarna eller fokuset var hans egna. Så många gånger jag mött  undermedvetna övertygelser som blivit färgade av andra människors förväntan från barndomen.

De som älskar dig kan ge dig en uppgift som de tycker är bäst lämpade för dig eller berätta sin övertygels kring vad du är bra på. Du kanske är så bra på att baka, spela fotboll, knyppla, lära ut, eller vad det må vara, att det skulle vara en dröm du kan göra affärer av. Men när du känner in så är det bästa du vet handlar om att jobba på ett jourhem för djur eller känner mest för att verka i sammanhang där du får berätta om din poesi.

Min idrottsatlet hittade sin tro när han insåg att han ville hjälpa människor som skadat sig. Idag är han en av de bästa sjukgymnaster.


3. Kväv inte din egen eld med ditt eget syre.

Om det inte fanns någon publik eller någon social media att ta hänsyn till, vad skulle du göra då med din tid? Den här frågan fick sitt svar av mig 2015 och 2016 började jag blogga här. Jag tänkte inte ens publik eller på dig som läsare. Ber om ursäkt, men det var på vägens gång jag insåg att du läser ju *ler stort* Först skrev jag bara för att jag älskar att skriva. Nu skriver jag av fler orsaker.

Det var som en eld som brann i mig, jag ville skriva. Jag trodde jag var för gammal för att skriva, men det är jag uppenbarligen inte. *thihi* Så titta över vad som brinner i bröstet på dig. Listan över ljusa och hemliga önskningar är kanske lång? 

Att jag inte kom igång att skriva förrän 2016 handlade om min rädsla för möjligheten. Jag kunde inte riktigt föreställa mig hur det skulle vara att blogga, men jag kände att jag ville. När jag lät mina övertygelser kväva rädslan till min egen magnifika inre eld försvann det verkliga problemet. För någonstans, för länge sedan, något som du kanske inte ens kommer ihåg har skett, så har du lärt dig att våga lysa från ditt ljus. Så egentligen är problemet, som betyder före lösning, att om du inte kan ge dig själv tillstånd att vara solen i ditt eget universum, hur ska du då få månen och solen att samverka i ditt liv. 

Så lägg märke till hur du utökar och känner glädjen påverkar dig och allihop runt dig. Det sker genom att börja hedra ditt hjärta.

 

4. Jag önskar …

Det handlar aldrig om vad du gör, däremot handlar det om hur du använder dina känslor och din attityd i den här världen. 

För visst har du många gånger tidigare sagt Jag önskar mig…när du står framför ett butiksfönster, bläddrar i IKEA-katalogen eller surfar runt på nätet. Vi gör önskningar väldigt väldigt ofta. Till och med i bilkön eller kanske när du borstar tänderna. Det kommer som böner eller önskningar. Oavsett var och när du önskar så börja titta på orden, samla orden och se känslan du har när du önskar. Du kommer bli förvånad över hur dessa ord och känslor kommer landa i ett djup som betyder något helt annorlunda än du kanske först anade när du önskade.  

Det kan handla om något annat än det du önskade dig och det är en mycket stor ledtråd till vart ditt hjärta leder dig och vart du vill att hjärtat ska leda dig.

KOM IHÅG – ditt största bidrag till denna värld är duBildresultat för högre syfte

Så nu när du sitter där och funderar på ditt högre syfte och kanske ber ditt hjärta att svara får du kanske svaret genom Michel Jacksons låt; man in the mirror. Kan det vara så att det autentiska i ditt liv börja litet, men just där i dina egna små handlingar går orden och tankarna över till att vara ditt högre syfte. Det viktiga är att det ska kännas som en resa genom hjärtat och det ska kännas gott. Ditt gott – inte mitt och det det går att träna upp.  

Stor varm kram och kom ihåg

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

2 thoughts to “4 frågor för att känna igen ditt högre syfte”

 1. Tack ! Plötsligt så snubblar jag in på din sida och läser en text som jag tar emot med hjärtat. Jag har haft en känsla idag eller en inre röst som har bett mig att vara uppmärksam på text och meddelanden som kan dyka upp vart jag än är, set läser och hör. Det har jag gjort under hela dagen och det har hela tiden handlat om att hitta min väg. Jag är i ett vägskäl igen i mitt liv. Jag hamnade här med hjälp av mitt tredje kraftiga utmattnings syndrom. Ååå plattfall igen. Flera gånger har många önskat och tror att jag kunde skriva böcker. Jag vågar inte trots att jag har hur mycket som helst i mitt förråd bara ur mitt liv. När jag nu läser dina ord som kvällens sista läsning i hur jag skulle kunna tänka. Tack fina du det skall jag verkligen göra🤗

  1. Hej Christina
   Och tusen tack för din fina återkoppling och reflektion.
   Börja lite, behöver inte bli klar idag. Vi väntar på dig, men våga skriv lite till dig själv för dig själv. Det kommer hjälpa andra som behöver ditt ljus för att lysa.

   Ditt vägsjäl är fantastiks och du kommer hamna på din väg och du känner igen den genom att det går långsamt. Din väg har en hastighetsbegränsning på 30 km/h så du kommer hinna det du ska göra. Kör du på den snabba vägen kommer du inte hinna dina högre syften 😉

   Stor varm kram
   och jag önskar dig en fin helg <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *