Var får du vara med?

Jag ogillar kondomledarskap. Jag tror faktiskt att invaggningen i att någon talar om för dig vem du är och hur de uppfattar dig är skadligt. Jag talar av egen erfarenhet och utifrån de jag möter i mina träningspass i dag. Många kommer med en självbild som någon annan talat om, om det så är en förälder, en chef, kompisar eller något ledarskapsprogram, skapas för mycket värderingar i beteenden och handlingar. Det kommer utifrån, inte inifrån.

De som börjar träna hos ByButeo och mig får träna massor på att våga känna. I kondomledarskap behöver vi inte det. Du behöver inte känna på samma djupa sätt, för någon annan har ju talat om för dig hur du är. Ansvar kan bli ett minne blott. Jag tror också att det jag kallar kondomledarskap, skadar mer än gör nytta utifrån min utgångspunkt i att ”jag är inte vad du tror jag är, du är vad du tror jag är” Med det sagt vill jag att du ska veta vem du är. Inte vad vi andra säger att du är. Din självbild, dina handlingar, ditt ansvar.

UPPLEVER KÄNSLOR AV UTANFÖR OCH BEHÖVER TA STÄLLNING

Att uppleva att du inte hör hemma här på jorden kan vara en bra sak. Du kan titta på blogginlägget kring jordänglar, kanske känner du igen något där. Du kan läsa lite på ByButeos sida kring energi. Och du kan läsa lite om tre olika perspektiv här nedan. Du kan läsa mängder om ledarskap, självinsikt, leva bekvämt och lyckligt och olika beteenden. Men vad det sedan handlar om är att ta ställning, utan att värdera att det ena är bättre eller sämre än något annat och gör. Livet är inte bättre eller sämre. Livet är inte svart eller vitt. Livet är. Livet bara är.

Där skulle jag egentligen stannat. Men du kanske tänker att om du tar ställning har du också värderat. Nej, så är inte fallet. Din värdering landar i det som forskningen kallar attityd. Din attityd till din ställning är avgörande. Den programmeringen ligger i högra hjärnalvan. Så jag svarar också ja på din fråga om du värderar när du tar ställning. Är din attityd inställd på misstag och rädsla kommer din attityd värdera mitt och andras ställningstagande. Annars tränar du på lyckoflödet och då värderar du inte andras ställningstagande.

När vi växer upp matas vi med att vi ska tro på framtiden och hitta lyckan. Någonstans på vägen börjar vi fundera på om det går och valen kan bli för många. En del av oss känner kanske att vi väljer fel bara för att vi ska skynda att välja. Innan vi hittar oss själva kan några av oss tagit god tid på oss. Men visst är det lyckan är det vi alla söker. Men för att vara lycklig, behöver vi förutom att älska sig själv, känna att du tillhör – ett samhälle, ett land, ett jobb, ett lag och kanske en familj. Eller som jag, mig själv och lyckoflödet. Med det mindsetet och den världsbilden blir det lätt att vara och skönt att vara mänsklig i situationer. Att konstant leva i lyckoflödet före rädsloflödet. Enligt Jana Söderberg kommer vi till jorden med en programmering om att vi till 75% fattar beslut utifrån rädsla och 25% utifrån lycka. Världens lyckligaste person är en munk i Tibet. Nu har de inte mätt ditt och mitt lyckocenter, men nog fasiken går det att träna på lyckoreslut och lyckoperspektiv.

TILLHÖRA 

Lusten att vara en del av något större än oss själva verkar vara ett medfött behov. Som Wikipedia säger, “tillhörighet är det mänskliga känslomässiga behovet att vara en accepterad medlem i en grupp.”

Vad händer när människan saknar en grupptillhörighet och samtidigt eller ändå känner att de inte riktigt passar in i den här världen? Du kanske inte alls anser att du är annorlunda än de andra, för det är normalt att ha olika smaker, olika sätt att tänka och prioritera olika här i livet. På min resa har jag insett att jag å ena sidan uppmuntras att bli mig själv och vara mig själv, men när jag är det så är det en ofantligt många människor som uppmuntrar mig att gå tillbaka till att inte vara så konstig. Du undrar vad det är som andra menar att jag är konstig med? Att jag kan ”se” änglar, ”höra” budskap och ja, det mediala. Du känner säker igen dig eller så är det just dessa pikar som gör att du inte riktigt vågar berätta vem du är oavsett vad du gör.

I alla de gliringar och de frågor som är fyllda med låga energier och värderingar finner jag min sanning. Jag hör dem och jag förstår. Men jag går inte in. Jag är i mitt lyckoflöde. Fick av en person kommentaren, ”Rebecka du är grym i det du gör. Jag har ju tränat mentalt hos dig nu i ett år, men jag kan inte ta in dig i företagsvärlden. Änglar blir lite flummigt”

Jag står kvar i mitt flöde, för jag vet att det finns företag, det är företag som vill träna mentalt med ByButeo och mig. Just av orsaken att jag kan klä av utan att värdera. Jag jagar inte rätt, fel eller vinst. Jag bara är. Jag bara vill att alla ska leda sig själva i de sammanhang de tillhör.

TRE PERSPEKTIV TILL 

Därför vill jag ge dig fyra perspektiv där du kan få en känsla av frihet från världen, om du känner att du inte passar in vill säga. Du kan kolla ändå och bestämt dig efteråt. Din fria vilja är så mycket större än vi anar. Dessutom kan dessa perspektiv öka din medvetenhet och hjälpa dig i din klarsynthet. Så låt oss se om du känner igen dig i något av perspektiven eller om du kan förstå någon annan lite mer. Eller om du bara säger, nej tack – inget för mig.

Djuptänkaren

Om du är djuptänkare vet du förmodligen vad som verkligen betyder något. Har du det djuptänkande i dig kan du utmanas, då samhälle vi lever i lägger stor vikt på materiella behov. Av den orsaken kan det vara så att du kan känna att du inte hör hemma här. Folk fattar inte det högre, bättre eller de bara inte tänker efter, enligt dina tankar och ditt perspektiv. Du kan känna att det är nedslående att se människor runt dig som jagar mål som inte betyder något eller att de är intresserade av meningslösa saker. Det är inte bara en besvikelse  för dig. Men det får dig ibland att undra vad du gör här, bland dessa människor, och känner att du kommer från en annan värld. Kan vara så att du brottas med dig själv. Att du jagar det lyxiga och ändå pratar emot just jakten på lyx.

Gamla själar

Får du höra att du har eller är en gamla själ? Då har du garanterat känt att du inte hör hemma här, särskilt under din tonårstid. Du har gillat det gamla. Du har varit passionerad av att inte lära dig nya saker utan snarare vill du förstå mer om det gamla. Detta kan ge dig en uppmärksamhet eller så har du blivit retad för det. Och detta kan vara smärtsamt i din besvärliga barndom och i tonårstiden. Inte konstigt att du känt eller känner dig som  en missfit som inte har någon plats i denna värld. Under dina vuxna år blir detta gap det som skiljer dig från där du är till där du vill vara. Det intressanta i din ensamhet är att du alltid verkar hitta din väg i livet och bryr egentligen inte dig om vad andra tycker om dig.

Håll koll på ditt gula energicentra. Kika vidre här på bloggen, finns mer att hämta kunskap om just det gula chakrat.

Empatisk

Är du så pass känslig för andra människors känslor och energi att du tycker det är obekvämt att vara runt dem? Kan du bli ledsen om du tittar på nyheterna eller om du läser om något sorgligt.  För att inte tala om hur stora känslorna blir om någon du tycker o skadas eller möter sorg eller lycka. Alla dessa biverkningar av empati gör dig empatisk och det kan provocera en känsla av frihet för dig. Och det är ingen nyhet för dig som empatisk, att leva i en värld eller tillhöra en grupp som bygger på girighet, ego, själviskhet, grymhet och våld kan skapa ett inre lidande. Det vill du inte vara en del av. Du kanske kämpar mot din empati i tron att det är dåligt och mindre fint. Fortsätt med det om du vill, men det kommer få dig att känna dig fången. Acceptera din empati, möt den. Det skapar en större frihetskänsla.

Människor som upplever en andlig uppvaknande

En andlig uppvaknande är en stor upplevelse som höjer dig till en högre nivå av medvetande och gör dig till en andligt utvecklad varelse. Det hänger dock ihop med känslor och erfarenheter. Då kan tårar komma, ilska och andra känslor som du inte vill bära längre.

När du upplever uppvaknande börjar du undra om existensen. Du omprövar dina livsbeslut och relationer och du kan också skapa frihet från de som finns runt dig och världen i allmänhet. Det beror på att du blir mer medveten och förstår saker som du tidigare blundat för.

Du hör hemma här

För om nu allting bara är, så kan du bara vara och du är perfekt som du är där du är. Läs den meningen en gång till. För om vi är överens om det så betyder det att allt bara är tillstånd. Då kan du träna dina beteenden utifrån där du är. Och du är, ja vem är du?

Om du känner att du inte hör hemma här, kom ihåg att det inte finns något fel med dig. Istället för att oroa dig för vad andra tycker och söker sitt godkännande, försök hitta din passion och livsform. Eller nej! Hitta den inte – skapa den! Inte utifrån någon bok eller en teori, utan ifrån det du tror på att du är. Utifånr ditt universum, din målbild!

Kom ihåg till mig själv! Det är inte det attraktiva eller coola vi letar efter. Poängen är att det du är och det du gör ska fylla ditt liv med mening, harmoni och lycka.

Gjorde det här inlägget någon skillnad för dig? Vi skulle gärna höra dina tankar om detta. Varför inte berätta om det här på vår Facebooksida eller på bloggen. Din feedback om vad du upplever är viktig för oss.
ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

 

https://www.facebook.com/events/358419174662990/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *