Utveckla det äkta, ärliga ledarskapet – 10 tips

Relaterad bild

Det pratas och skrivs mycket om vad som behövs för att bli den du är. Tillit, tålamod, sätt gränser och vibrera i din egen enerigi är några exempel som underlättar när du ska ta fram ditt autentiska jag. På ByButeo jobbar vi med att du ska vara den du är för att minska glappet till där du vill vara. Inte bara bli medveten, men också förstå de läxor som landar framför fötterna på dig. Men vad är det där autentiska och genuina och hur gör du det?

Låt oss titta på hur du kan jobba på det genom att utveckla dina emotionella och mentala perspektiv och handlingar. Jag kommer koppla in chakran, så till dig som inte riktigt är hemma i den världen kan söka på bloggen efter #chakran och även surfa runt på mina bloggkollegors sidor. Det finns hur mycket som helst att lära om chakran, och ju mer vi lära oss desto mer inser vi att vi inget kan. Eller hur?! *ler*

LISTA

Det finns spaltmeter med texter om hur lätt det är att följa strömmen, tävla och jämföra för att nå karriär och status. Likaväl som alla dessa statusuppdateringar på Facebook och Instagraminlägg kan stressa och pressa dig att aldrig vara nöjd och alltid ge lite till, kan det också vara så att du gör tvärtom. Ingenting. Andra sidan av att jämföra kan medföra passivitet. Du slår på dig själv så du inter tror du klarar av att göra något. Det är som att du förlorar dig själv i hetsen att nå karriär, status och rikedom. Dett ego är i obalans och vi ser hur tredje chakrat behöver en korrigering. Självupptagenhet, oavsett om det är stort ego eller stor offerkofta är det lätt att glömma bort vem du är, allt på bekostnad av din moral och dig själv. Kika på 10 tips här nedan samtidigt som du läser på eller arbetar med ditt gula chakra. Det kommer garanterat hjälpa dig på vägen till medvetenhet och den harmoni jag är övertygad om att du vill hitta.

På min resa har jag studerat inte bara mig själv utan även läst mycket och träffat många människor på vägen som vill träna på att nå sin framgång i harmoni. Här är min lista på tio saker som kännetecknar en genuin och autentisk människa och vad du kan träna utifrån världsligt, emotionellt, mentalt och universellt ledarskap och perspektiv.

Relaterad bild

 

1-10 UTAN INBÖRDES TÄVLAN

  1. Lärdom från livet

Desto mer jag lär mig leva i närvaro desto genuinare har jag upptäckt att jag blivit. Jag kan även se på mina klienter, vänner och andra uppdragsgivare att ju mer vi landar i nuet och vågar leva mer medvetet skapas mindre skuldkänslor. När det blir färre och färre skuld och skamkänslor blir det lättare att du tar ansvar för ditt eget liv. När du tränar på din eftertänksamhet, eller blir mer förklok ökar så klart din chans att lyckas. När du tränar tålamod, om det ordet stör dig kan du kalla det lugn, väntan eller tolerans, för oavsett. När du bemöter utmaningar lr dina hinder med tålamod, eller lugn, landar dina beslut på något sätt lyckligare. På min resa har det verkligen stärkt mig för att gå vidare. Utifrån att jag tidigare alltid drivit på och pushat processer. Några av mina klienter som gärna vill ha faktabaserade resultat kan också letat upp svaren och serverat det på ett silverfat, vilket kan ha lärt dem att alla inte är intresserade av att gå i fakta-skolan. Så när du är öppen och vågar se dina resultat, då lär du dig från livet. Det är där du  hämtar den bästa kunskapen om dig själv och andra. För du kan inte komma framåt om du inte förstår samspelet med erfarenheterna för att överhuvudtaget leva i nuet.

  1. Självreflekterande

För att utveckla dig själv behöver du veta vem du är oavsett vad du gör eller när du gör ingenting. Det har till viss del med beteende att göra, men ändå inte. För du är den du är oavsett vad du än gör och jo, det går alltid att träna på ditt är genom att träna din attityd, dina tankar, dina känslor, din intention, ditt engagemang och dina vibrationer. För att nå dit krävs det att du stannar upp då och då och reflekterar över vad du vill, tycker och hur du är. Det kommer definiera dig.

Varje program eller kurs du går hos ByButeo tränar du på ett eller annat sätt ditt autentiska, genuina äkta jag. I det nya Mentala Energiprogrammet, MEP som vi släpper inom kort, kommer du fram till vem du är genom självreflektion och stor portion medvetenhet. Du får bland annat träna på din styrkelista. På min lista har jag idag 52 egenskaper, den 53:e är på väg upp. Det kanske kan kännas lite schizofrent, men du får tränar på att vara den du är utan tveka i dina beslut. För du och jag är inte bara en känsla, en energi, en vibration eller ett beteende. Du är så mycket mer och mycket enklare än du kanske gör det idag. Du kommer landa i att se att du inte behöver fundera så mycket över vad andra tycker, vilket är befriande och stärkande i sig.

  1. Allt är möjligheter

När du utgår från ditt ego ser du bara hur situationen ska gagna dig själv. Oavsett om ditt ego är egoistiskt eller om egot bär en offerkofta har du en större egen agenda. Det gör att du blir manipulativ för att få det du vill. Autentiska och genuina personer fokuserar på vad hårt arbete och tålamod kan ge för resultat på lång sikt, och hur det gynnar goda relationer i stort. Här pratar vi nu om balans i solarplexus. Det tredje chakrat. Sök lite om det chakrat om du inte kan så mycket. Många av mina kollegor som bloggar på Tarotguiderna har skrivit massa bra tips och ger kunskaper kring chakran. Och kan du redan massor och känner dig i balans, varsågod att fortsätta till punkt fyra på denna lista.

  1. Hälsosamt hjärtchakra

Vi tar ett varv till när det gäller egot. För autenticitet och genuinitet behöver vara äkta. Det behöver komma inifrån. Vara i balans med ditt hjärta. Utgå alltid från ditt hjärta. Fast innan du gör det så kolla av med magen. Magen är fantastisk i att säga ja och nej. Jag tränar fortfarande, för ibland kan jag misstolka ett ja från magen och tro att den säger nej. Idag har jag små egna knep för att förstå om det är magen eller hjärnan som pratar. Ett tips är meditera, sittande. Andra väntar jag med att dela.

Balansen mellan hjärtchakra och solarplexus handlar om att inse att behovet att tävla med andra och hävda sig själv med hjälp pengar, prestige eller status bara tillfälligt konstgjorda sätt att känna lycka på. Att vara autentisk kommer från en sund inneboende trygg plats. Det innebär inte att du inte får bli rik, tvärtom. Du kan vara jätterik på pengar och verka som en autentisk, genuin ledare och person. Det handlar om djupgående mod, empati och äkta självsäkerhet nämligen och det har inget med pengar eller status att göra.

  1. Karaktär

Denna har jag utmaningar i. Och du ska snart förstå hur jag menar. För att ha karaktär handlar om att säga det du menar och håll det du lovar. Din karaktär är anledningen till varför andra kan lita på dig. Du är stabil och håller löften. Här tränar jag varje dag! Andra kanske upplever mig som att jag håller det jag lovar, men jag håller inte alla löften till mig själv. Så här finns utvecklingspotential. Däremot är jag grym på att kunna skratta åt mig själv. Det är en sida som vittnar på att du inte tar dig själv på allt för stort allvar. Det visar att du kan ta lätt på saker och vittnar på en inre stabilitet. Människor som följer strömmen är rädda och oroliga för att förlora fördelar och med det berömmelse, att de inte ska vinna. Genuina och autentiska människor är inte rädda för resultatet som kallas misslyckande. Det tar ansvar för dem.

Bildresultat för nordic light

  1. Lyssnande

Du har nu förstått att genuina och autentiska människor berörs mindre av egot. Det gör att det utvecklas ett bra lyssnade öra. Genuina människor blir mer toleranta för åsikter som inte stämmer överens med sina egna. Att lyssna är att lära.  Har du ett jag som är i obalans blir du kanske tyst för att du är blyg. Då lyssnar du inte. Eller så blir du tyst för att ditt ego inte håller med och du bara inte orkar/vill ta några diskussioner. När du är genuin och förstår hela den sanna bilden med det andra förmedlar, är du i kontakt med ditt innersta sanna jag. Ditt sanna jag är där du tillåter dig att uttrycka vem du är. Det är lättare att göra i lyssnande situationer.

  1. Vet vem jag är vet vart jag vill vara

Så när du vet vem du är har du lättare att se klart vart du är på väg. En del vi träffar vill sätta målbild och resultatmål fort. Vi jobbar inte så. När du inte har riktig kontakt med ditt inre blir målbilder och resultatmål ofta ett jagande. Desto mer du är i kontakt med ditt inre blir du mer öppen och mer innovativ. När du tillåter dig att vara den du är kan du verka fullt ut efter din bästa förmåga. Det här smittar av sig till andra. Det uppmuntrar andra att göra samma resa, till att finna sig själva. I de stunderna kommer även din högra hjärnhalva hjälpa dig och du behöver inte forcera fram målen. Det kommer komma naturligt. Vågar du vänta så ser du eller så har du redan upplevt just det och kan bekräfta det hela.

  1. Team och lagkänsla

Med en trygg inre självsäkerhet är det lätt att dela med sig av sina framgångar. Det är en egenskap som är viktigt för ett lyckat team och lag. Det gäller även företag, som ibland underskattar tiden att bygga lag och team. Men när ett lag, team, medarbetare eller en ledningsgrupp osjälviskt delar med sig och verka för helheten händer något med resultaten. När människor anpassar sig till målbilden och genuint samarbeta är det ett vinnande koncept. Det är tvärtemot hur själviska, osäkra människor agerar, som ständigt måste försvara sig och hävda sitt. Är du genuin och autentisk vill du alltid göra dig och andra bättre.

  1. Öppenhet

Öppen kommunikation innebär att du hjälper andra att känna sig trygga med att uttrycka sig ärligt och empatisk. Även detta leder till framgång. Människor i din omgivning behöver inte gissa eller undra vad du egentligen menar när du är transparent. Sitter du i ett rum och jobbar när de andra har rast och du inte berättar att det handlar om dig, kommer de tolka att du inte vill vara en del med dem. Så om du berättar vad du vill och varför du jobbar på lunchen kommer de förstå. Ännu bättre är om du hänger lite mer med dina arbetskamrater, träna på att bli trygg med dem. För när du kan uppskatta dig själv med det du är har du utvecklat ett gott självförtroende och en god självkänsla. Det föder trygghet.

  1. Trygghet och dömande

När du inte dömer andra personers handlingar eller åsikter du inte håller med om, visar du stor ödmjukhet och respekt. Genuina människor tränar på att veta vem de är för att på så sätt stå utanför behovet bekräftelser från andra. Genuina och autentiska ledare och människor behöver aldrig heller trycka ner andra för att framhäva dig själv. Du jämför ju inte dig med andra. Du oroar dig inte för vad andra ska tycka. När du är trygg i dig själv och känner ditt eget självvärde är det lätt vara mer genuint generös mot andra. Du är konsekvent mot dig själv och luras inte av ytliga bekräftelser.

Relaterad bild

 

Att våga leva och träna på dessa tio punkter är mer än en veckas jobb. Hur tacklar du punkterna i din vardag? Själv går jag nu in på år 14 när det gäller min mentala och emotionella resa. Det ska bli kul att se hur jag utvecklar punkterna för mitt autentiska ledarskap. För det spelar ingen roll var du är på din utvecklingsstege. Dessa tio punkter går alltid att träna på. På något sätt.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *