Färdigförhalad, idag fick jag en känga i håret

Bildresultat för skapalinkoping

Nu behöver jag din hjälp. Hjälp att förstå, men också någon form av insikt. Har verkligen slutat förhala många bitar i mitt liv. Idag prioriteras hunden, mannen, barnen, hushållet, hälsan, jobbet, fritiden, personlig utvecking, sex och vänner, allt får min tid i balans Det kanske inte rikitigt är i denna ordning, men idag slog det mig. Det bor fortfarande en liten förhalare i mig. 

Jag trodde den hade flyttat ut, men ack. Idag hade jag bokat tid för klippning. Tyckte det var nyss jag klippte mig, men när jag kom till frisören ser hon att det var inte så nyss. Satt där i stolen och inser samtidigt att oj va längesen jag brydde mig om mina naglar och fötter och min hud!

Satt där i stolen och blev gruvligt bra klippt satt jag och funderade på varför och hur det hände. Har ju ändå levt som hudterapeut i 12 år och nageltekonolog i 10, då var hud, naglar och hälsa överlag mitt allt. Så när slutade jag bry mig? Ett svar som dök upp var när mitt liv handlade om att överleva, bara äta och sova. Ett annat var att det är inte så viktigt. Ett tredje var att det var dyrt, idag lägger jag pengar på annat. Ett fjärde var att jag bara tycker det är oviktigt. När, ja. Jag slutade nog bry mig om mitt hår 2013 – varför kan jag inte riktigt minnas. Jag minns bara att 2013 var jag hos frisören och satt boksavligen och frågade mig själv varför klipper jag mig så här, jag kan ju likaväl sluta klippa mig!?!

Vad tror du att jag kom fram till? Ja, precis. Jag är lat eller det är jag inte alls. Jag tror inte på lata människor. Däremot är jag väldigt omotiverad när det gäller håret. Det ska bara vara enkelt. Men idag träffade jag en fantastisk tjej eller kvinna. Hon fick mig att känna mig lugn, trygg. Jag vet inte om hon gillar att jag skriver hennes namn, men hon jobbar på Skapa och vi kan kalla henne Anna. Hennes namn börjar på A. 

Anna har varit frisör i nästan 8 år och älskar människor. Ändå har jag inte träffat någon som är så…jag vet inte ordet. Jag ser varför hon är frisör. Jag förstår hennes energi och när hon fattar den fullt ut, då kommer hon bara äga ännu mer! Jag uppfattade henne som blyg, men det kan vara ödmjuk. Hon är fin. Fin bakom sminket och de snygga kläderna. Hon är fin i själen. Jag ska inte berätta vad jag såg, men jag vet att jag ska träffa henne igen. Hon fick mig nämligen att inse att mitt hår är lika värdefullt som de andra bitarna jag räknade upp.

Jag köpte en olja. Schampot och balsamet jag har gillar jag. Hoppas Anna ser att jag använt oljan när vi ska träffas igen om 12 veckor. Jag vill ha Annas beröm och bekräftlese. Men allra allra hels vill jag ha ett hår som jag tycker är vackert och som mår gott. För när jag såg resultatet. Ja då kunde jag bara le. Motivationen har hittats och det har blivit dags att sluta förhala glädjen i att ha ett välvårdat hår.

Varm kram

Rebecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *