DU ÄR TILLRÄCKLIG – använd dina energier rätt

Bildresultat för niagara falls

Har du någon gång har känt att du upplevt att du inte är tillräcklig. Eller om du som barn ofta fick höra att du skulle dämpa dig, inte vara så petig eller var inte så arg? Har du haft känslan att om du bara hade ändrat på ditten eller datten eller om du haft mer självförtroende eller självkänsla så hade allt blivit bra? Bra för då kan du ha nytta av dessa kommande inlägg. 

För tänk om det du verkligen vill förändra och plocka bort, egentligen är din kraft, din motor, ditt driv? Tänk om det du fått tillsagt att det är din svaghet egentligen är din absoluta styrka. Häng med nu ska vi prata om din energi, den energi som är din, den nu ska älska och förädla. Inte förminska.

Vi ska nu köra några blogginlägg som kommer handla om att du ska förstå din energi, inte motarbeta den.  Du ska få möjlighet att först förstå din energi, inte din personlighet. Du ska också på dessa inlägg få en inblick i andras energier. Vi kommer här att få en första syn på hur kan du använda din energi på bästa sätt och hur bidrar du till att förstå andras energi. Det är ingen ny personlighetstest eller beteendekunskap. Vi ska titta på ytan och vill du finns det givetvis möjlighet att boka tid och behandlingar för att träna dina energier.

Vi ska inte prata om din personlighet. Personlighet kommer från ordet ”persona” ett ord som betyder ”social roll”. Vi ska gå bortom den du spelar och agerar i din vardag. Vi ska lämna den du tror att du ska vara för att passa in och titta på den du är, den energin du kom till jorden för att vara.

Bildresultat för grand canyon

ENERGI ÄR RÖRELSER, MÖNSTER 

Vi ska därför titta på rörelser, energi är rörelser och mönster.  Enkelt uttryckt så kommer energi från samma grund som allt annat här på jorden och är skapat från naturen. Naturen uttrycker sin energi så vackert. Den är så harmoniserad och balanserad. Allt är välkommet och allt behövs.

De fyra elementen jag pratar om är kväve, syre, väte och kol eller fysisk form som luft, vatten, eld och jord. Dessa har olika karaktäristiska mönster i sina rörelser. Dessa mönster och karaktärsfulla rörelser finns i dig och i alla runt omkring dig. Du har alla fyra i dig, men en är alltid mer dominant. Det grundar sig enkelt i hur du rör dig. Ditt kroppsspråk talar alltid tydligare språk än dina ord och ditt beteende. Det finns också tecken på det du gör och hur du ser ut, men det kommer vi till.

Bildresultat för spegelblank sjö

ENERGIN ÄR DITT RÄTTA ELEMENT 

I vardagen kan du tränas till att agera på vissa beteenden. Familjen du är uppvuxen i kanske agerar på vissa saker, medan du kanske upplever att du får anstränga dig att agera på vissa sätt. När jag själv kommer till universitetet får jag anstränga mig, jag har otroligt svårt för den neråtgående energin som råder där. Och de som är på universitetet får många gånger träna på att stå ut med min uppåtgående energi. Får ofta höra, stilla dig Rebecka eller du måste avgränsa dig, gör ditt val. Och för mig så är det inte det lättaste, jag behöver mer tid. Mycket mer tid än många andra. Vilket är okej i ena änden, för tid finns hur mycket som helst.

Du ska nu få möjligheten att få reda på lite mer om din energi. Du kommer få mer information om dig och din energi utifrån din ansiktsform, ditt rörelsemönster och ditt sätt att anteckna på. Vi går på känsla snarare än att se på dina intränade beteenden. Så gör dig förberedd. Det är väldigt häftigt och det kan vara väldigt irriterande, men framför allt ger det dig möjligheten att använda din dominanta energi, istället för att försöka träna bort den och ändra på dig själv för att passa in. Och vice versa. Du låter andra få vara de de är utan att du har ett behov av att korrigera dem de är i sin energi.

Bildresultat för kolibri

Tänk om det som dina föräldrar, lärare, partner eller någon anna i din närhet försökt förminska egentligen är det som är du och att du nu behöver träna på att hitta balansen i energierna, men att från och med nu våga vara i ditt rätta element, alltid.

Sugen på att veta mer? Vi börjar redan i nästa blogginlägg med energin LUFT eller KVÄVE som vi säger inom fysiken.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

Denna vecka är jag på Tarotguiderna:

 • Tisdag 3 oktober: 22-23
 • Onsdag 4 oktober:  15-18
 • Fredag 6 oktober: 21-00
 • Söndag 8 oktober: 19-22
 • Det finns några bokningsbara tider för mental träning eller healing. Ring 0708-18 87 00 eller maila rebecka(at)bybuteo.se om du vill veta mer.

8 thoughts on “DU ÄR TILLRÄCKLIG – använd dina energier rätt

  1. Tack Lise-Lotte!

   Det är pågång! Så kul och jag är glad att du ser fram mot kommande läsning.
   Lovar inget, men imorgon kväll borde det finnas framme till oss <3
   Varm kram
   Rebecka

 1. Hej Rebecka!

  Intressant läsning och ser fram emot mer. Tror mycket på energier, hela universum är ju uppbyggd på det likaså.

  MVH// Johanna

  1. Hej Johanna,

   Kul att du gillar det. Ja, energier går inte att undvika eller förneka. Inte ens forskningen kan förlöjliga det som känns och som då kan kallas flummigt, oförklarligt, okänt eller ointressant när forskningen inte kan hitta svaren. Thihii…

   Hoppas jag kan ha klart första energiutlägget innan onsdag blivit torsdag <3 Håll koll!

   Varm kram
   Rebecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *