Jasså?! Och du har skägg i ansiktet.

Relaterad bild

När jag arbetar med mental träning och energiutveckling handlar det om att du ska hitta din fallenhet och din passion, din väg i ditt universum. För att göra det krävs det att gå igenom vissa energilagringar sen tidigare erfarenheter, i detta liv, så väl som i tidigare liv.  Självklart innebär det så mycket mer. Men det betyder rent krasst att du och jag behöver sluta streta emot för att passa in i andras förväntningar för att hitta den renaste vägen, kärleken.

Jag hade precis varit och tittat på en innebandymatch och blivit ifrågasatt om min sten mellan ögonen. Jag har en sten vid tredje ögat, som en påminnelse till mig själv att alltid vandra i kärlekens tecken samtidigt som den visar andra att jag är…medial, kärleksfull, kraftfull. Ja, vad den nu kan signalera för andra. Vanligtvis har jag tålamod och brukar förklara kärleksfullt som ovan eller så har jag påpekat något självklart hos den jag mött, typ ”ja och du har skägg” eller ”ja och vilket vackert halsband du har” Men denna gång var det annorlunda. Vanligtvis brukar jag släppa negativ skit, men denna gång blev jag sur. Inte för att de jag mötte var otrevliga eller dumma, nä detta var något annat. Jag kände att jag bar på något när jag lämnade matchen, men jag upptäckte det först när en vän till mig speglade mig när vi talade i telefonen på väg hem.

-Vad spänd du låter Rebecka. – Mmmm, svarar jag lite surt. Snart kunde jag förklara att jag har varit i en miljö som gjorde att jag gick tillbaka till nått annat. Nått gammalt beteende. Min vän tackade för att jag förklarade, så hon fattade att det inte handlade om henne. Vi la på och jag blev ensam kvar i bilen. Hade 25 mil kvar så det var bara att sätt mig och göra läxan. Varför blir jag spänd i vissa sammanhang?

INSIKT

Rebecka med en av sina stenar. Tavlan i bakgrunden är målad av Urban Malm.

Jag är lite småtrött på mina egna insikter. Trött på att analysera och ifrågasätta. Vill inte grotta tillbaka. Har jobbat väldigt mycket med reflektion och insikt bakåt i tiden de senaste tre åren och verkligen gått igenom allt (!) Så när jag satte ”Unga Rebecka” i passagerarsätet, för att få hjälp och förståelse, så sa hon ingenting. Hon var för första gången på urminnes tider tyst! Jag, ”Äldre Rebecka” ställde frågor och kände efter. Inget hände. Körde 5 mil och det var bara tyst. Bestämde mig för att stanna vid en rastplats och ta ett litet varv runt bilen. Släpper tankarna för en stund och precis när jag ska svänga av vägen säger ”Unga Rebecka” ”Sluta få andra att följa dig. Bara gå. Var dig själv! Strunta i tempot. Även en sköldpadda går framåt. Och den är alltid proffsig”     

SKOLAN, LAGET, ARBETSPLATESEN

När du och jag var små, var vi oss själva, oavsett. Den dagen jag började i skolan var den dagen jag insåg att klassrummet var en spelplan där jag inte alltid var en del i laget. Orask, var jag mig själv tyckte mina klasskamrater att jag var…annorlunda. Solveig och Anita, mina lärare i låg- och mellanstadiet, satte mig direkt i en roll. Offerkofterollen. Den masken och den rollen, ja, den vet jag hur jag ska spela, men tro mig. Varje gång någon har ”tagit hand om mig” har jag, utan att jag alltid förstått spelat hela linan ut, eller sparkat bakut.

När jag var i idrottens värld fick jag verkligen lära mig den hårda vägen. Där var prestation hårt sammankopplat med person. Även om det på 80-talet började bli erkänt med mental träning, så var det fortfarande okänt på småorter och på föreningslivet golv.

Desto äldre jag blivit på resan och desto mer jag tränat mentalt, gjort min healing och genomför mina meditationer. Desto mer insikt får jag i hur jag byggt upp en mask, en roll. Förtroendekapital till andra har saknats, likaväl som andras förtroendekapital till mig har varit ojämnt. Att vare en del av ett klassrum, ett lag eller en arbetsplats och oavsett om rollen är lärare, lagledare, elev, medarbetare eller chef så behöver alla få vara sig själva.  Och det innebär att du och jag behöver få låta andra vara sig själva. Utan att lägga en värdering eller åsikt i vad vi tycker. Punkt.

Bildresultat för färgglada

Eller inte riktigt än. För att förstå varandra i en miljö behöver jag och du förstå oss själva och du behöver älska dig själv för den du är. Att jobba med diversity, det som är större än den svenska mångfalden, innebär förståelse för dig själv och för andra. Och för andra. Läs det igen. Och för andra. Låt andra ta ansvar för sig och var mer fokuserad på vad du bidrar med till klassrummet, till omklädningsrummet eller till arbetsplatsen. Lägg större vikt på ditt eget kärleksfulla bidrag än vad andra inte bidrar med eller vilket sätt andra bidrar med.  Hade mina lärare, tränare och chefer fattat diversity och sitt eget inre ledarskap hade ”olika” varit mer okej i samhället. Då hade mina lärare, mina mina tränare och mina chefer och kollegor genom livet skapat en grundtrygghet för mig. En grundtrygghet som inte min familj kunde ge mig och allra minst jag själv.

MENTAL TRÄNING

Att jag tog av mig masken, klev ur rollerna, titlarna och vågade kliva in i mig själv med frekvens 528, innebär att jag alltid kan vara professionell. Oavsett miljö eller vem jag möter är jag mig själv och jag låter alltid dig vara den du är. Oavsett vad du bidrar med så är det ditt val. Jag kan bara välja hur jag ska reagera. Det har visat sig ge mig större förtroendekapital än någonsin. Inte bara från dig och andra, utan allra främst från mig själv.

Den här äktheten skapar något när jag kliver in i ett rum. Jag fattar det. Min uppgift är att hjälpa dig våga göra samma sak, oavsett vad din roll är för att du ska kunna vara ärlig, öppen och ödmjuk i ditt sätt att kommunicera med dig själv och andra. Snacka om att du är med och bidrar till gruppdynamiken!  Snacka om att resultaten kommer bli annorlunda och bättre.

Relaterad bild

Jag hade aldrig kunnat göra den mentala medvetenhetsresan om jag inte tränat min högra hjärnhalva. Den hjärnhalva som vägleder oss i värderingar, attityd och jag hade inte heller klarat resan om jag inte ställt in kompassen mot lycka istället för att agera på rädsla. Tankarna och känslorna går idag hand i hand, det underlättar för att nå nya resultat. Därutav att jag idag kan hjälpa dig tydligare, rakare och roligare. Du och jag behöver aldrig tveka om det är en tävling i varandras kompetenser. Min uppgift är att komplettera dig och samverka så vi kan vara bäst i det vi ska vara bäst i. Samverkan med harmoni stavas det i bokstäver.  Min påminnelse är min sten i pannan. Alltid komma ihåg.

CIRCEL OF TRUST

Upplever du någon gång att du inte litar på någon. Att du inte blir litat på. Ja, ta då en funderar på om du ska vila en stund och reflektera i varför. Oftast kommer du hitta att det handlar mer om dig själv än om andra. När du backar från en situation ger du inte bara dig själv tid och utrymme, du ger även respekt till andra och därmed också tid för situationen. Det störst är att du ger tillit till universum att jobba på sitt håll. Du får aldrig sluta träna i din cirkel av tillit. Vilka ska få gå in och vilka ska du gå in hos. Vilka ska ut och vilka ska du åka ut hos. Allt är en process, en mental process som pågår oavsett. Den pågår i fysisk form, i mental form och i enerigform. Du kan garanterat känna av om någon har pratat om dig fast du inte ens var i rummet. Energierna ligger liksom kvar.

Få in i din vardag att träna dig mentalt och medialt, varje dag.

Att ta reda på var i kroppen du har en känning kan du snart få veta var du har en blockering. Är det mentalt, fysiskt eller emotionellt? Känslan ger dig en spegling. Dina energifält pratar mer än du kanske är van vid att lyssna på. Därför är det viktigt att regelbundet göra en chakrabalansering. Personlig utveckling är så mycket mer än att förstå din historia. Mental träning och högre syfte handlar om att lita på din framtid.

Bildresultat för tidigare liv

Min vän och min blockering gjorde det tydligt. Jag tog därmed ansvar för den enda personen jag kan ta ansvar för. Den person som är en av de fem viktigaste i mitt liv. Den person som är i min ”cirkel of trust” Nämligen jag själv. Med det kunde jag fortsätta träna på det som kallas tillit. Inte till andra eller universum utan tilliten till mig själv. Nu kunde jag bryta mitt gamla beteende och våga slappna och släppa taget till det gamla. Allt för att jag vill möta det nya. Det uppskattades av mig själv, så väl som av min omgivning. Än en gång, att leva som vi lär är olika och för mig handlar det om att leva kärleksfullt. Att vara ärligt, genuin och äkta. Hur andra tolkar det beteendet får vara upp till dem. Jag har fullt upp med att vara i min cirkel.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

Denna vecka är jag Tarotguiderna

 • 25/9 Måndag 22-00
 • 26/9 Tisdag 08-10 och 20-22
 • 27/9 Onsdag 12-15
 • 29/9 Fredag 10-12
 • 30/9 Lördag 17-19 och 22-00

Välkommen att ringa mig eller någon av mina fantastsika kollegor!

 

 

4 thoughts on “Jasså?! Och du har skägg i ansiktet.

  1. Ja, vi får det vi behöver lära oss av. Så även jag. <3
   Det fina i att vara sig själv är att det föds så mycket kärlek. När blockeringar släpper och insikter föds, öppnas det upp för ännu mer kärlek. Det går liksom inte att såra någon som älskar sig själv, innifrån 😉 Du vet allt det där. Så inlägget handlar inte kring frågorna som ställs utan mitt sätt att reagera. Det är det fina i kråksången <3 Ville dela med mig då jag tror många av oss hade blivit irriterade på de som ställde frågan. Det blir inte jag, jag funderar på varför jag tillåter mig själv att reagera på något så natrulig fråga.

   Kram på dig! Ses snart igen <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *