Alla kan höra den inre rösten

Bildresultat för inner voice

Det finns inom alla, säger Mahatma Gandhi. Har du haft svårt att lyssna och när du väl försöker lyssna så har det varit svårt att höra? Det kan vara gott att veta att du inte är ensam. Själv har jag haft otroligt svårt att lyssna och höra.

Följ ditt hjärta är begrepp som för många förknippas med något ogripbart. Några av de du har i din omgivning kanske aldrig hört talas om begrepp som inre visdom eller inre röst. Ludwig Wittgenstien hade garanterat förklarat med några få ord, men jag vill i dag beskriva hur du kan följa ditt hjärta och framför allt höra din inre röst.

EXTERNA ELLER INTERNA KÄLLOR

Min resa har bestått i att jag lyssnat för mycket på externa källor. Jag lyssnade alltså till människor som vill mig väl, eller inte, i hopp om att få tillhöra. Redan i tidig ålder upplevde jag mig utstött för att jag var jag. För att göra en lång historia kort resulterade i att jag missade min kärna. Missade att höra och göra det jag älskar och fick mig att må bra. Jag hörde inte min inre röst. Den tystades ner i hopp om att få plats. Jag tror att du känner igen dig.
Den här perioden av mitt liv kallar jag numera för min ”kampperiod” Nu när jag ser tillbaka på den inser jag att den tiden hjälpt mig att gå djupare in i vad som fungerar för mig eller inte.  För att nå det krävs det mod att stänga dörren och våga gå in i din interna, inre kärna.

Bildresultat för den inre röstenVAD ÄR INRE VISDOM

När ditt inre talar handlar om att din själ ger dig inspiration. Det kan vara i form av bilder, en oförklarlig känsla som får dig till handling. Du kan se färger i ditt sinne eller bara känna att det är någon som berör, killar eller klöser dig. Min inre visdom är en blandning av allt ovanstående. För mig är det ett tillstånd som känns som…ett pirr. Det kittlas och pirrar i hela kroppen, som sockerdricka i näsan. Oftast kommunicerar inre visdom genom känsla. Att beskriva i ord så handlar det mycket mer om att känna än att tänka. Universum svarar på ditt känna oavsett om du sätter hjärnan före hjärtat. På min resa är det viktigt att känna mig igenom livet.

De budskap du får av ditt inre kan du tolka. Det är här din fria vilja kliver in. Att tolka till något negativt eller positivt. När du tolkar till det negativa är det din hjärna som kopplas på för att skydda dig mot att misslyckas. Den är i otränat skick inställd på att följa rädsla. Det ger motstånd. Var inte besviken då du upplever motstånd, utan våga vara okej med det. Så länge du fortsätter träna på att gå mot lycka kommer du snart märka att motståndet släpper.  Våga experimentera med dina tolkningar av vad du hör, känner, doftar och upplever.

3 TIPS PÅ HUR DU LYSSNAR PÅ DIN INRE VISDOM

Låt oss titta på hur du ansluter till din inre visdom. Det handlar om vilket tillstånd du sätter dig själv i. Här följer tre tips. Gör ingen stor grej av det om du inte vill. Det är helt ok att ligga eller sitta i soffan, utan ljus eller rökelser. Vill du ge dig själv 10 minuter gör du det, vill du ge dig själv 1 timma gör du det. Ta bort prestationen i det hela utan bara le, njut och le lite till

1. Lugna ner.

När ditt sinne är lugn är anslutningen till din inre visdom den starkaste. När du är orolig ber jag dig att inte fatta några beslut. Kommer du ihåg att oro är ett motstånd? Det skapar en blockering för din inre visdom och du får inte full tillgång till din sockerdricka

Om du befinner dig i ett negativt tillstånd kan du gå på en promenad, tvätta, diska, klippa gräset, ring en vän som får dig att skratta eller meditera. Jag försöker inte nödvändigtvis att bli av med negativiteten, men jag slutar helt enkelt göra och tar en paus. När du ger dig själv tiden, kommer ditt lugn gradvis att återvända tillsammans med din visdom. Om du är stressad så meditera inte i en timma, meditera i två.

2. Sluta försöka så hårt.Bildresultat för inner voice

Är du en av de personer som vill ha kontroll på livet. Vill du räkna ut det hela och uppnått ditt mål redan förra året. Vill du tvinga fram resultat, oavsett. Märker du att desto mer du försöker pressa och stressa fram resultat, desto långsammare går det? I början när du provar att släppa taget och inte försöka så hårt, kan du uppleva det hela som att du fastnat i kvicksand. Försöker du i de stunderna gräva dig ut, sjunker du bara i djupare. Vad du istället kan träna på är att dra dig ut. Skillnaden är hur du tänker, känner, agerar och reagerar på resultat. Det betyder att du märker vad du gör, helt enkelt. Kom ihåg! Oro är ett motstånd, så när du är orolig för vad som kan gå fel i livet och du försöker fixa ett upplevt problem, är kopplingen till ditt hjärta avbruten. Du hör inte din inre röst. Men när du släpper och blir medveten om att du inte vet var livet går, kan du koppla av och friden kan återvända.

3. Skapa tålamod.

Din inre visdom lyser när du är i tålamod. Våga lita på att tiden ger dig svaren. Du får svaren precis när du behöver dem. Ge dig själv en längre tid att öva. Längre tid menar jag 6 månader. Titta tillbaka på dina senaste 6 månader, känns det som en evighet? Titta nu framåt och se om 6 månader känns eller upplevs som kort eller lång tid. Oavsett, 6 månader är 6 månader – prova kortare eller längre, men kom inte och säg att du tränat på tålamod om du testat i en vecka eller fyra.

För när du vill få feedback från din inre visdom så kommer feedbacken, men du kan inte kontrollera den. Ställ inte in dig på att få ett svar just nu, här.

SE UPP FÖR DET SOM TYSTAR DIG

 1. Den största fallgropen är att stressa. Här krävs mod att stanna kvar i ditt tempo, känna, hitta och leva ditt tempo och göra det bästa med det du har. Inte utifrån och in, utan inifrån och ut.
 2. Tvinga dig inte om magen säger nej. Du behöver aldrig tvinga dig att göra någonting. Allt du kan göra är att lyssna på den tysta rösten inom dig och se var det tar dig.
 3. Det du upplever kan verka knas, men det är något i varje situation som kan hjälpa dig att komma närmare dig själv och det du behöver vara.
 4. Ärlig och äkta. När du är ärlig mot dig själv, är du äkta. Då inser du att du inte vet vad som händer i livet. Du har inte kontroll över det och du behöver inte ha det. Var vaken för att stanna kvar i att allt du kan göra är att leva livet så gott som möjligt.

Bildresultat för inner voice

KOM IHÅG

När jag började läsa om hur jag lever ett hjärtbaserat liv, trodde jag att om jag bara kunde klämma in ord som min inre visdom och vips, så skulle mitt liv fyllas med eufori. Min resa har lärt mig att våra liv är fyllda med just liv, vilket betyder både upp och ner. Alla är perfekta eller så är ingen perfekt. Kom ihåg när du slår på dig själv eller värderar någon annans liv. Rycker du enskilda händelser ur sitt sammanhang kan du uppleva och tolka det som negativa. Därför ber jag dig att inte isolera händelser, utan se dem i ett större sammanhang. Det blir lättare att förstå andra.

Vi vet inte vart vi ska eller hur vår väg ser ut, men jag har upptäckt att ju mer jag skrattar, dessto roligare jag har, desto smidigare verkar min resa gå. Jag tar inte livet så allvarlig, däremot tar jag emot det ansvarsfullt med stor respekt och ödmjukhet.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

10 thoughts to “Alla kan höra den inre rösten”

 1. Jätte bra! Skall praktisera det. Men hela mitt inne är stressigt. Har t.o.m stress exempel. Men mycket som händer i mitt liv, å har hänt. Känner mig helt Slut. Förr kunde jag drömma sann drömmar. Nu kan jag inte sova alls. Har jobbat på kontor förut. Nu är jag så stressad att jag glömmer bokstäver i mitt eget namn. Skall spara det här. Så jag kan läsa det igen Tack Marie

  1. Marie, fina Marie,

   Våga träna på att stanna upp och stå still. Världen rasar inte – tro mig <3 Läs och ta små steg åt gången. Du behöver inte bli klar med allt idag eller imorgon. Andas fina du. Hör av dig om du behöver ett samtal eller stöd på annat sätt.
   Varm kram
   Rebecka

 2. Sååå underbart skrivet👍🏽❤️Så självklart….så lätt att förstå….nu ska jag öva…mitt sinne,mina tankar,att lyssna på mitt inre mer👍🏽Mitt inre kan ibland “pladdra på” som bara den då jag är stilla….det är alltid lika fantastiskt🙏Tack för dina ord❤️

  1. Tack själv Diana <3 Det enda vi kan göra är att bestämma oss för att träna eller inte. Gillar ditt mod att våga välja att träna! Lycka till och följ gärna med på Facebook nu i höst också om du inte redan är där. Vi kommer släppa ett träningsverktyg som hjälper dig i din vardag.
   Varm kram
   Rebecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *