Mod & Tacksamhet. Grattis ByButeo, ett år.

Bildresultat för ge sig ut på mörka vatten

Tack Vivi för att du ger mig möjligheten. Tack Rebecka för att du följde chansen. Tack min familj att ni hänger med på ärliga resa. Att ge sig ut på okänt vatten kan vara farligt, tack och lov så är det bara en metafor. Detta första år som bloggare och företagare, har för mig visat att nya mönster i hjärnan kan utmana rädsla för det okända och ge dig ett nytt liv. Jag, Rebecka känner mig friare än någonsin. Med ByButeo är det som att ha semester varje dag. 

När jag skulle starta företaget ByButeo var jag gruvligt inställd på att jag vill träna människor i sitt ledarskap. Jag hade tidigt en tydlig bild av att ledarskap, för ByButeo har tre olika perspektiv, det världsliga, det mentala och det universella. Jag beskriver det lite längre ner för dig som vill veta mer, men du ska veta att jag brottas med mitt eget ledarskap på alla nivåer för att vara här jag är idag. Jag har brottats med mig själv, med änglarna, med min man, med vänner, med min företagsmentor och med min ekonomi. Men änglarna vägledde mig genom att jag var vaken på tecken.

BRÅKET DÅ JAG BESTÄMDE MIG

Så tacksam för min företagsmentor, Anders Örnell. Han är en gruvligt härlig person och har en enorm kunskap i affärer och affärsverksamheter. Han har varit och är mentor åt många Bildresultat för födelsedagframgångsrika företagare och majoriteten av företagen lever och frodas bra. Han tror på ByButeos grundverksamhet – mental träning och föreläsningar. Men när jag säger att jag vill blanda in reiki, änglar, attraktionslagen genom det universella ledarskapet blir han inte lika exalterad. Inte för att han inte tror, utan för att han tror inte mänskligheten är redo att blanda in universell i begreppet ledarskap. Först lyssnade jag på honom, men du förstår, varje gång jag fick en ny kund så var det alltid någon som frågade om healing, änglabudskap eller som själva började prata om meningen med livet. Det blev alltid lite filosofiskt och energifyllda samtal.

När jag märkte detta blev även jag mer tydlig i mig själv. Jag förstod ByButeos högre syfte.  Vi ska jobba med människor som vill utveckla sitt ledarskap med mental träning för det högre syftets skull. Herr Örnell blev inte imponerad initialt. Vi satt på en restaurang och surade, han var uppenbarat irriterad på mig. Jag ska erkänna, Anders hade dagen innan blivit utsedd till Årets Mentor i Östergötland, hade kommit hem sent och var inte körklar, kanske störde det oss.  Men han gav mig några läxor för att se om det fanns kundunderlag, på riktigt.

Om det fanns?!  Du kanske är en av mina tränande kunder. Förnär han såg att du ringde, bokade in samtal och träningsprogram förstod han att det går. När han såg att företag bokade in föreläsningar i att få veta mer och när titlar som vd, verksamhetschef, sjuksköterska, klubbdirektör, sekreterare, coacher, idrottsprofiler, handläggare, brandmän och egenföretagare bokade in sig för mentala träningsprogram, ja det slutade med att han själv arbetar med sin utveckling för att stärka sitt ledarskap på fler nivåer.

ROLIGAST UNDER ÅRET

Det roligaste är lite svårt att ta på, för ni är så många som hör av er och återkopplar till era egna liv. Men det som poppar upp här och nu är när jag får ett samtal från en herre om att han vill boka tid hos mig. Han hade hört att mental träning var bra. När han sitter i fåtöljen säger han vänligt: ”inga änglar och skit, jag har hört att du är grym därför är jag här, men jag tror inte på änglar”

Efter ungefär tre träffar inser jag att jag har en riktig jordängel framför mig. Jag frågar honom om han upplevt det som kännetecknar jordänglar. Han svarade ja på näst intill varje kännetecken. Jag  frågar ödmjukt och allvarsamt om han är en ljusängel? Han flabbar till och tittar bestämt på mig och säger; jo jag är nog det.

Nästkommande möte vi hade har jag en lugn, stabil och tryggare person framför mig. Idag har han förstått mer av sitt syfte här på jorden och förhoppningen att han känner sig friare lever i mig mer än någonsin.
Bildresultat för födelsedag
FÖDELSEDAGEN

ByButeo har idag firat sin födelsedag med att äta mat på Linköpings Arena och förbereda
morgondagens mentala träning med Linköping FC och kvällsföreläsning på Rejmes i Linköping. Riktigt kul ska det bli och sen fick vi de första bilderna på asken Ärlig som kommer till försäljning på lördag. Det är ett mentalt träningsverktyg och ja, så fort jag kan ska jag ge dig förutsättningarna så det kan bli ditt. Det blir ett fantastiskt och i mina ögon, ett vackert träningsverktyg.
Men fram till dess! Må gott och njut av livet. Vi ses i helgen.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka


 

DET VÄRLDSLIGA LEDARSKAPET

När du delar in dig själv i fack för att förstå vem du är och vad du gör ur en organisations synsätt på livet. Det speciella beteende som du utövar i avsikt att påverka andras tänkande, inställning och uppförande. Kunskapen i hur du hantera ledarskapet, inte ur position utan från relation enligt vissa kriterier. Ur ett världsligt perspektiv betyder det att en tillsatt chef kan sakna egenskaper som förknippas med ledarskap samtidigt som dennes medarbetare kan ha just de egenskaper som förknippas med ledarskap utifrån relation. Ledarskap i sig är alltså inte nödvändigtvis kopplat till uppgifter eller mål som ska uppfyllas.

DET MENTALA LEDARSKAPET

Att förstå mer om hjärnans mönster, rädslor, sociala hot, värderingar och attityder. Hur du tränar på att hanterar olika främlingsfientligheter till ångeststörningar. Mental träning är ett begrepp inom psykologin och har används främst inom idrottsvärlden. Det intressanta är att det under senare tid blivit allt mer populärt att användas av företagsvärlden.  Det kan bero på att vi verkligen tränar hjärnan för att identifiera och programera tankar och beteenden och syftar på att utöka och förstärka det önskade resultatet. Mental träning handlar om praktisk träning av tekniker som innefattar visualisering, målbilder, koncentration, anspänning, motivation och själbild. Detta landar i två förhållningssätt som ska samverka i hjärna, hjärta och handling, de interna och externa perspektivet.

UNIVERSELLA LEDARSKAPET

När du lär dig att medvetet, klarsynt och harmoniskt förstår och kan använda det mångdimensionella förhållningssättet i livet och vardagen. Att du vågar känna livet, uppleva livet och kan tolka intrycken du får. När du förstår din magkänsla och vågar följa den, när du känner ditt högre syfte och fattar beslut efter att leva i det och när du förstår att du får läxor för att lära dig och utvecklas för att attrahera det rena du behöver för att utveckla dig själv och ditt universella ledarskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *