Hur vet du att du behöver chakrabalansering? Del 1

Bildresultat för chakrabalansering

Chakrabalansering är viktigt, men hur vet du när du behöver det? Både du och jag vet vikten av att hålla vår fysiska kropp i gång och lite mer än att den bara ska fungera. Den kunskapen kan vara nog så komplex genom alla perspektiv i att hålla koll på kemikalierna du äter, hur hormoner påverkas, din cardio, styrka och spänst. Lägg där till alla andra processer som pågår i din kropp. Jag förstår att ju mer vi lär oss desto mer har du att fatta beslut om.

För när något avviker i processerna, som att du får i dig för mycket kemikalier eller hormonerna kommer i obalans behöver du korrigera dig, fysiskt. På samma sätt som den fysiska kroppen behöver en korrigering behöver även dina chakran vara i balans och i linje med varandra.

När då dina chakran, eller ditt energisystem kommer ur balans kan det ha en stor inverkan på din fysiska, känslomässiga, mentala och andliga hälsa. När de är ur balans, kommer både din kropp och sannolikt även ditt liv vara ur balans också. En del upplever sig som olycksdrabbade, olyckliga liv eller att du lever i en otillfredsställd vardag eller ett kaotiskt liv. Av dessa orsaker är balansering av energierna viktigt. Allt hänger ihop.

HUR DU VET ATT DU BEHÖVER BALANSERING

Vi börjar med att se det som kännetecknar ett chakrasystem som är i balans. Energi flödar genom chakrasystemet på två sätt. Först flyter energin upp och ner, från basen i ryggraden till toppen av huvudet, som förbinder de chakran. För det andra, flyter den horisontellt, i ett utbyte av energi med universum.

Bildresultat för chakrabalansering gratis bilder

Ett balanserat chakrasystemet

 • Energi flödar fritt vertikalt, når alla chakran: ingen av chakran är blockerade
 • Energi flödar fritt horisontellt: varje chakra utbyten energi fritt med universum
 • Inget chakra är mer öppen eller snurrar utanför sitt eget tempo
 • Inget chakra är mer överaktiv eller underaktiv
 • Varje chakra öppnas för att stödja din hälsa och andlig utveckling
 • Inget av de sju chakran är öppna eller stängda för mycket eller för lite
 • Det är balans mellan de övre chakran och de undre.

Nu blir din fysiska värld viktig. Vi healers kommer att uppfatta dina chakran och huruvida de är balanserade, öppna och friska olika. Vi kommer även uppfatta olika gällande i vilken ordning vi ska arbeta med dig. Så för att bättre kunna uppfatta dig och dina behov behöver vi lyssna på din fysiska berättelse, men framför allt på ditt mentala tillstånd. Du berättar mer om dig själv dessa vägar än du anar. Din fysiska värld visar dig tydligt, din mentala styrka visar sig genom dina tankar, känslor och dina beslut.

Hur skulle ett hälsosamt och balanserat chakrasystemet troligen kännas?

 • Kroppen är frisk nog för att stödja din andlig resa
 • Din kropp är frisk nog att ta del av ditt högre syfte
  Du känner dig säker och trygg
 • Du är kontakt med dina känslor, men inte överväldigad av dem
 • Du är bekväm med sin egen sexualitet
 • Du är självsäker och kan manifestera dina önskningar utan att dominera andra
 • Du är medkännande, kärleksfull och har sunda relationer
 • Du är i kontakt med naturen
 • Du kan uttrycka din egen sanning
 • Du är god lyssnare och talar balanserat
 • Du skapar, kreativiteten flödar
 • Ditt intellekt är balanserat med visdom och du är i kontakt med din intuition
 • Du har en känsla av samhörighet med den gudomliga

Är fullständig balans och justering nödvändigt?Bildresultat för fullständig chakrabalansering

Vet inte ens om det går att nå i denna värld. Kanske någon annan kan förklara det bättre än jag. För de flesta människor kommer nämligen en eller flera chakran att sticka ut, ett chakra som är starkare än de andra. Detta är normalt, men inte alltid önskvärt. För chakran ska inte vara ur balans. Här kommer din kropp och din mentala styrka ge dig informationen du behöver veta för att se om dina chakran behöver balanseras.

Obalans i chakran
Att tro att vi behöver överbetona det översta chakrat för att bli andligt upplysta är, för mig ett misstag. Kontakten med universum, den heliga anden är i lika stort behov av balans som övriga chakran. Kronchakrat behöver likaså vara lika balanserat som andra chakran. Kroppen är för mig nämligen inte mindre helig än den heliga anden. Den heliga anden är också energi.

Faktum är att om du har ett tung övre chakrasystemet där de tre eller fyra övre chakran är mer aktiva än i förhållande till de tre bottenchakran – kan innebära att du saknar det som världen kallar ”sunt förnuft” Du kan upplevas onåbar, sakna förmåga att reflektera, koncentrationssvårighet och kan själv känna att du har svårt att leva i denna värld.

Bildresultat för obalanserad energi

Å andra sidan, bland människor som är ur balans med de tre under chakran kan uppleva att de saknar fantasi och kreativitet. Du kan känna och uppleva en brist på vision, sakna högre drömmar, sakna en anknytning till det gudomliga. Du kan vara alltför sexuell och upplevas som överlägsen. Du kan också vara “grubblande” och fastna i ältande eller med drama i livet. Du kan i allmänhet ha svårt att höja dig över det världsliga i livet.

Det finns så mycket med chakran och balansering. Lika mycket finns det om mental träning och vara i balans där. Till synes om sist handlar det om att hitta balansen i det mentala och det universella för att må riktigt gott i det världsliga. Många av oss har provat att först få det gott i den världsliga världen för att sen arbeta med sitt mentala och universella ledarskap. Ingen väg är rätt, ingen väg är fel. Bara du vågar börja någonstans så ska du se att allt löser sig.

ByButeo flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt.

//Rebecka

 

PS. Det finns möjlighet att ringa obokat för att få vägledning i någon fråga. Du kan också boka tid och jag har några bokningsbara tider under vecka 11 kvar.Bildresultat för diamant

Vecka tolv har jag endast tider kvar den 24 mars och vecka 13 är fullbokad, medan det ser ljusare ut för nya bokningar under vecka 14, som är den vecka som börjar med 3 april.

Varmt välkommen! Slå en signa om du bara vill veta mer. Numret du ringer är 0708-18 87 00

 

 

 

2 thoughts to “Hur vet du att du behöver chakrabalansering? Del 1”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *