Meditera mera – utmaning på gång!

Bildresultat för guided meditation

Häromdagen var jag hos min hudterapeut Hanna på Hudvårdsrummet i Linköping. Vi har känt varandra i närmare 16 år. Vi lärde känna varandra genom att vi trodde på en gemensam produkts värderingar, Dermalogica.
Då när Dermalogica kom till Sverige stod de för enkelhet, miljömedvetenhet och omtänksamhet. De lät inga ingredienser testas på djur och de ville vara så naturliga som möjligt. Hanna och jag tänkte likadant i våra salonger. Idag har jag lämnat skönhetsbranschen och njuter av Hannas händer istället.

Bildresultat för ekorrhjulet

Hanna berättade för mig att idag vill många av hennes kunder att det ska gå fort och göra ont eller så ska det vara så naturligt som möjligt. Det var då det slog mig och sedan dess pågår tanken. Den blir dessutom tydligare när jag vill prata om meditation. Min känsla i mina möten är nämligen att det finns ett ekorrhjul som snurrar snabbare än någonsin. För många snurrar det så fort att de inte ser att det snurra och för andra undrar de bara hur de ska kunna hoppa av. På min resa var det meditation som hjälpte mig att hitta modet att bli äkta, följa mitt högre syfte här på jorden. Det innebär att jag vill ha ett välvårdat yttre och ett skönt inre.

#10minuteri21dagar

Hög-känslighetFör många är meditation något som handlar om en hummande person med benen i kors och eventuellt någon rökelse eller ljus tänt. Låt oss ta död på den myten direkt. Meditation är långt ifrån svårt och krävande. Det är kanske mer ovant och tålamodsprövande. Därför börjar vi idag med utmaningen att meditera 10 minuter  i 21 dagar. Du kommer få ta del av de positiva effekterna, som till exempel ökad koncentrationsförmåga, bättre minne och minskad stress.

Arbetsresultat

Oberoende undersökningar visar att regelbunden meditation framkallar det som är raka motsatsen till stress. Din hjärtrytm och ditt blodtryck minskar. Din andning blir lugnare och musklerna slappnar av. Spänningshuvudvärk kan bli ett minne blott. Dessutom lugnar du ner tankeverksamheten. Det i sin tur leder till att du i din vardag kan tänka klarare. Din kreativitet ökar och du kommer lättare i kontakt med känslor och kroppens reaktioner i olika situationer. Berätta detta för chefen när du vill boka meditationsstunder lr reikibehandling. Det är avdragsgilla behandlingar.

MEN, det är inte dina fysiska behandlingar som är i fokus nu. Nu är det dags att bestämma dig om du ska vara med eller inte.

 

UTMANINGEN

Varje dag från idag till den 26 januari kommer ett inlägg på Facebook eller Instagram eller här om vad temat för dagen är och en eller två tips på guidade meditationer. Du startar med DAG 1 och missar du en dag eller två börjar du bara om. När du blir klar med 21 dagar i rad vet bara du.

Du vinner inget materiellt. Däremot vinner du mentalt och universellt. Och du får möjligheten att berätta om din resa på bloggen. Så varför inte ta chansen?

ByButeo önskar dig all lycka, ljus och kärlek medan vi flyger medvetet, klarsynt och harmoniskt

//Rebecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *