Bli av med dina förgiftade tankar

Arbetade med en kvinna för en tid sedan och hade ett mycket fint samtal. Hennes önskan var att bli av med sina förgiftade tankar.  Hon menade själv att de var ett resultat efter att hon har lidit och återberättar händelsen och upplevelsen för sig själv. Häng med nu, för det går att råda bot på förgiftade tankar.förgiftad skylt

Låt oss börja med att vara överens om att det handlar om tillit. Tillit till dig själv. Har du inte det så börja med att träna på att du ska lita på dig själv, på att du ska träna dina tankar och bli så bra du kan på att kontrollera dem. När vi är överens där kan du nu fortsätta läsa.

Innan jag själv blev medveten och klarsynt kring vad det handlar om upplevde jag att det var svårt att smita ifrån tankarna. Kan du känna så också? Jag höll på att älta, ifrågasatte, blev snurrigare och kände mig lite deppig. En dag hade jag satt mig i en situation där jag kanske borde gått och satt mig i den djupaste skogen och aldrig mer visat mig, för så mycket skämdes jag. Jag hade varit i media och blivit lagom uthängd för att jag hade agerat fruktansvärt illa. Jag tog självklart ansvar för mitt agerande och rätt snart kunde jag också urskilja vilka människor jag ville och skulle ha runt mig och vilka som inte ville vara med mig. I denna veva fick jag otroligt stöd av min familj och de människor som verkligen har värderingarna i rätt i sina handlingar.

förändra

En klok väninna hjälpte mig att ta första stegen på stan bland folk. Hon var så go, hon var stolt över att gå där med mig. Sträck på dig, sa hon till mig. När jag skämdes som mest, satte hon mig på en restaurang där folk kunde se mig och jag kunde se dem. Hon lät mig fokusera på mig och fick mig att förstå att de andra inte hade tid med mig, de hade fullt upp med att tänka på sig.

Även om jag visste detta, var mitt system ur balans. Min väninna, knäppte mig på näsan och fick mig tillbaka på banan, fokusera rätt. Jag kunde fastnat och fortsatt med min attityd och inställning. Min vän satte mig upp på hästryggen när hon tog mig till restaurangen. Hon lät mig känna och prata med mitt tillits-system. Det system som blir skadat när vi gör saker som ger oönskade resultat. Förgiftade tankar är väldigt egocentriska, att allt handlar om oss själva. Min väninna tog bort strålkastaren från mig och fick mig att rena mina tankar.

 

 

pussel hjärna

Det behöver inte bli kaos och trauman för att våra tankar ska bli förgiftade. Det kan hända att du stör dig på någon som sitter och rapar i det offentliga rummet. Du kan störa dig på hundägare som inte plockar upp hundbajset. Du kanske stör dig på att en kommun har för få papperskorgar.  Att någon klipper gräset klockan nio en söndagsmorgon. Själv, innan jag lärde mig att handskas med förgiftade tankar brukade jag störa mig på ljudet från flyget när jag satt och pratade i telefon. Jag bor i Linköping där JAS-planen tränar regelbundet och ja, det låter. Men vem skulle jag bli arg eller irriterad på?

Du måste förstå att det det handlar om attityd och behov av kontroll. Det är något jag märker när jag talar med andra som är arga.  De vägrar släppa kontrollen och har en attityd till livet som skapar tillit och glädje. Jag måste ändra tankarna, tänka tvärtom. Idag tänker jag att flygen skapar jobb för många och de får mig att känna mig som jag är i en film. Är du sur på någon som klipper gräset kan du istället tänka att va fint de gör i sin trädgård och va kul att de har hittat tiden idag. Du kan inte kontrollera andra, du kan bara kontrollera dig själv. Gör det smartare än igår.

Vill du bli av med dina förgiftade tankar, bli då medveten om vart du ska adressera problemet. Vad triggar dig och varför. Tankar kan bara fungera om de finns i relation till något. Är du sur på chefen eller på någon som inte plockar upp hundbajset måste du ifrågasätta dig själv. Varför känner jag så här? Du baserar hela livet på historier, du blir det du säger till din hjärna. Du skapar dina handlingar efter det du säger. Säger du att du har en förgiftad tanke är det det du har. Tankarna du har påverkar din kropp. Tankar är kemi och påverkar kroppen. Tankar förändras, tankar förändras utifrån erfarenhet.

Det betyder något när du förändrar dina tankar

När du har en negativ tanke tolkar du negativa tankar. Du måste därför möta tanken för att kunna byta och bryta tanken. Bryt vanor, triggern som kan vara din miljö eller dina vänner, dina jobbarkompisar. Du kanske är i en omgivning där någon berättar alla fel du gör eller du kanske är i en miljö där du talar om för andra vad de gör för fel. Dyk ner i de negativa tankarna för att verkligen våga bryta och byta. När någon, eller du talar om för dig eller någon annan, vad du eller de gör för fel utgår de ifrån sin eller din verklighet. När du talar om för någon att de gör fel utgår du ifrån att de ska passa in i ditt liv. Kanske talar du egentligen till dig själv?

positivt

Sluta ta åt dig vad andra tycker om dig och sluta tala till andra vad de gör för fel.  

När du lyssnar på dig själv, funderar och byter dina tankar händer något med dina värderingar. Du blir fri. Det kräver övning, det kräver tid. Att lära sig att låta andra ta ansvar för sig och du för dig, kräver en enorm ”letting-go-of-controll” Så frågan till dig blir varför är det viktigt för dig med kontroll? Dyk in i dina värderingar till varför du måste styra andra människor eller varför du tillåter andra styra dig. Förgiftade tankar kräver kontroll, rena tankar har tillit.

Hjärnan är ett filter

Vi ser det som hjälper oss. Hjärnan är lat, den vill ha så mycket resultat som möjligt för så liten insats som det bara går. Vi gör därför det som gör oss bekväma. Hemligheten blir därför att våga se saker som gör dig obekväm tills de inte längre är obekväma. Det handlar om att göra din skugga medveten, din högra hjärnhalva ska få jobba mer i det medvetna tillståndet. Det gör ont, men det tar bort dina förgiftade tankar. Förstå att det negativa och positiva är samma sak på fast olika sidor på myntet.

Ta 100% kontroll över dina tankar 

Vågar du skapa friheten från dina negativa känslor. För oavsett vad du än fokuserar på så växer det. Att bara vara positiv innebär inte att du har negativa tankar.  För även det du inte fokuserar på kan också växa. Ser du trädgården, du har tänkt positivt på den i sex månader, men du har inte fokuserat på den. Vad händer? Ogräset växer sig starkare och buskarna blir större. Inte så positivt kanske. Så det handlar om att tänka positivt och fokusera positivt i handling. Hänger du med?

Du kan inte springa, förneka eller ducka. Så länge du inte lär dig kommer läxan tillbaka. Fokuserar du på att omge dig med positiva triggers. Det gör dig gott och det ger dig gott. I överflöd. Jag skulle kunna vara sur på media utifrån hur de bygger på konflikter och kan få problem att växa. Men jag är inte det. För skulle jag låta de förgiftade tankarna växa i mig skulle det påverka mig negativt. Det kommer jag aldrig låta hända. Jag är inte värd det, inte du heller. Inget ska komma åt vare sig dig eller mig negativt. Du kan bara ändra dig, allt jag kan göra är att önska att du vill prova att tänka och fokusera på positivt. Vilket du än matar din hjärna med så blir det en sanning. 

 

hjärta hjärna

Min vän, som tog mig till restaurangen när jag trodde alla hatade mig och såg ner på mig, fick mig att förstå att jag inte behöver ta mig själv på så stort allvar. Jag behöver inte övertänka. Min hjärna är fantastisk på att vilja träna och lika fantastisk är min vän. Hon matade mig med positiva ord och talade om för mig det som gjorde mig gott. Oavsett vad du matar hjärnan med så bryr sig inte hjärnan om hur du mår. Hjärnan bryr sig bara om sin egen överlevnad. Den kan få oss att tro vad som helst. Det vi tänker är inte alltid sant. Därför ber jag dig att flytta in i nuet. Förstå att negativa eller positiva tankar bara är en attityd. Var snäll mot dig själv och säg att idag ska jag inte påverkas. För jag ger kraft till det som får mig att må bra! Inga tankar existerar utan ditt fokus. Inga tankar existerar utan din tillåtelse.

Jag har negativa tankar, men jag ersätter dem när det inte gör mig gott, eller någon annan. Det gör mig tacksam. Och det är det som hjälper dig och mig att bli vårt bästa jag.

Rättfärdigar inte dina negativa tankar
Det handlar om att göra positiva tankar till guld. Det är slut på att tortera dig själv och jag är här för att hjälpa dig ut ur ditt fängelse. Det finns inga rätt eller fel tankar, det finns inga perfekta tankar. Tankar är moln, de ger dig bara problem när du fyller dem med det du inte behöver. Följ inte strömmen, var din egen ström. Sluta passa in. Var dig själv, gå in i dig själv. Lyssna inåt.

Förgiftade tankar gör dig spänd och tillslut tar du dig själv på väldigt stort allvar. Livet är inte så allvarligt. Och det går absolut inte ut på att döma andra. Fundera på vad du tänker och vad som speglar dig i din vardag, du kommer bli förvånad över hur mycket du tänker som du får.  

Medveten klarsynt harmoniskt

//Rebecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *